Toyota fiyatına elektrikli BYD SUV

Toyota fiyatına elektrikli BYD SUV

Fosil yakıtlı motorlar geliştiren Toyota çabuk pes etti. Çinli BYD'den destek alan Japon devi elektrikli araç üretimine ağırlık verecek.

Toyota’nın elektrikli SUV modeli bZ3C için çalışmalar hızlandı. Çinli yetkililere yapılan başvurulara göre aracın motor ve batarya detayları gün yüzüne çıktı. Prius tarzı tasarımıyla dikkat çeken bZ3C, BYD tarafından üretilen güçlü bir elektrik motoruyla donatılacak.

Araç, 4780 mm uzunluğa, 1866 mm genişliğe ve 1510 mm yüksekliğe sahip olacak. Dingil mesafesi ise 2880 mm olarak belirlenmiş. Bu geniş ölçüler, bZ3C’nin beş koltuklu SUV yapısıyla ferah bir iç mekan sunacağını gösteriyor.

byd-suv.jpg

Gücünü BYD’den Alacak

bZ3C’nin elektrik motoru, BYD’nin alt markası olan Fudi Power tarafından üretilecek. Araç, 268 beygir gücündeki bu motorla yollarda olacak. Ayrıca, BYD’nin FinDreams bölümünden tedarik edilen lityum-demir-fosfat bataryasıyla donatılacak. Bataryanın teknik detayları henüz netleşmemiş olsa da, aracın 500-600 km menzil sunması bekleniyor.

SUV, 18 ve 21 inç jant seçenekleriyle sunulacak ve maksimum hızı 160 km/s ile sınırlı olacak. Bunun yanı sıra, opsiyonel olarak lazer radar teknolojisi ile donatılabilecek.

byd-suv-2.jpg

Üretime 2024’te Başlanacak

bZ3C, Toyota’nın Çin pazarına özel olarak geliştirdiği bZ serisinin yeni bir üyesi olacak. Nisan ayında tanıtılan konsept versiyonun ardından, 2024’ün dördüncü çeyreğinde FAW-Toyota fabrikasında üretimine başlanması planlanıyor. bZ3C, bZ4X ve bZ3 modelleriyle birlikte Toyota’nın elektrikli araç yelpazesini genişletecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.