Trafik lambalarında İsrail protestosu

Trafik lambalarında İsrail protestosu

Karaman'da, trafik lambalarının kırmızı ışığına "Katil İsrail" ve yeşil ışığına "Özgür Kudüs" yazılı etiketler yapıştırılarak İsrail protesto edildi. Bu eylem, Filistin'e yönelik artan saldırılara tepki olarak gerçekleştirildi.

Karaman'da, İsrail'in Filistin halkına yönelik artan saldırılarına dikkat çekmek amacıyla trafik lambalarına "Katil İsrail" ve "Özgür Kudüs" yazılı etiketler yapıştırıldı. Bu eylem, Türkiye'nin dört bir yanında süregelen tepkilerin bir parçası olarak yer aldı. Etiketleri fark eden sürücüler, bu farkındalık çalışmasını takdirle karşıladı.

"Güzel Bir Çalışma Olmuş"

Trafik lambalarındaki "Katil İsrail" yazısını fark eden Ali İhsan Kutbay, "Katil İsrail'in katilliğini herkes görsün diye yapılan güzel bir çalışma olmuş. Bu uygulamayı yapanları tebrik ederim" dedi.

Trafik lambalarında İsrail protestosu

"Keşke Burada Birileri Yapsın Diyorduk"

Karaman'da böyle bir uygulama olmasını beklemediğini belirten Mehmet Akif Aktaş ise, "Çok güzel bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum düşünenleri. Genelde büyük şehirlerde böyle uygulamalar görüyorduk ama Karaman'da böyle bir şeyi beklemiyordum. Keşke burada birileri yapsın diyorduk. O birileri yapmış Allah razı olsun. Keşke bütün ışıklarda olsa da insanların dikkatini daha çok çekse" ifadelerini kullandı.

"Doğru Bir Duruş Ama Politik Hamleler Gerekiyor"

Trafik lambasındaki yazıyı gazetecinin sorusu üzerine fark eden sürücü Samet Balar ise, "Yapılan uygulama doğru bir duruş ama bu duruş kırmızı ışığa yazarak değil, politik hamlelerle olması lazım. Işığa yazı yazarak bir şey elde edemeyiz ama o kırmızı ışığı gördüğümüzde bize orada yaşanan zulmü hatırlatıyor" diye konuştu.

Karaman'da gerçekleştirilen bu protesto, şehirde dikkat çekti ve birçok kişi tarafından olumlu karşılandı. Ancak, bazı sürücüler de bu tür farkındalık çalışmalarının daha etkili politik adımlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler