Transferlerin ardından Meclis’te sandalye dağılımı yeniden şekillendi

Transferlerin ardından Meclis’te sandalye dağılımı yeniden şekillendi

Siyasette yaşanan hareketlilik sonucunda, bağımsız milletvekillerinin partilere transferiyle Meclis'teki sandalye dağılımı değişti. AK Parti'nin milletvekili sayısı 266'ya, CHP'nin ise 128'e yükseldi.

İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız milletvekili olarak görev yapan İstanbul milletvekilleri Ahmet Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz, AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümünde iktidar partisine geçiş yaptı. Bu transferlerle AK Parti'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 264'ten 266'ya yükseldi.

CHP'ye Yeni Bir Vekil Transferi

AK Parti'ye yapılan transferin ardından bir hamle de CHP'den geldi. İYİ Parti'den istifa eden ve bağımsız olarak Meclis'te görev yapan Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP'ye katıldı. Bu transferle birlikte ana muhalefet partisi CHP'nin milletvekili sayısı 127'den 128'e yükseldi.

Bağımsız Vekil Sayısı Azaldı

Bu vekil transferleri sonucunda Meclis'teki bağımsız milletvekili sayısı 6'ya geriledi. Siyasetteki bu hareketlilik, Meclis'teki güç dengelerini yeniden şekillendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.