TRT’nin Yayın Platformu Tabii Artık Ücretli

TRT’nin Yayın Platformu Tabii Artık Ücretli

TRT’nin Yayın Platformu Tabii Artık Ücretli

TRT’nin “Türkiye'yi dünyaya taşıyan küresel yayın platformu” olma sloganıyla hayata geçirdiği Tabii, 7 Mayıs 2023 itibarı ile yayın hayatına başlamış ve platformun başlangıçta ücretsiz olacağı duyurulmuştu. Tabii Ağustos 2024 itibarı ile premium üyeliğe geçiş yaptı.

Peki bundan sonra Tabii’yi ücretsiz olarak izlemek mümkün olmayacak mı? Gelin detayları birlikte inceleyelim.

Tabii’nin Paket Seçenekleri ve İçerik Detayları

E-posta adresinizi kullanarak Tabii hesabınızı oluşturduktan sonra sizi iki seçenek bekliyor. Ücretsiz veya Premium paket.

  • Ücretsiz pakette TRT kanallarını, TRT arşivini ve çeşitli dizi, film ve belgeselleri ücretsiz ancak reklamlı olarak izleyebiliyoruz.
  • Aylık ücreti 99TRY olan Premium pakette ise Tabii orijinal içeriklerini, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını ve ücretsiz pakette yer alan tüm içerikleri reklamsız olarak izlemek mümkün. Bunlara ek olarak premium paket içerik indirme, çevrimdışı izleme, canlı yayınları 24 saate kadar geri sarma gibi ek özellikler de sunuyor.

UEFA Maçları

TRT’nin UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının yayın haklarını üç sezon için satın almasının ardından, maçların ücretsiz olarak yayınlanacak olması futbolseverleri sevindirmişti. Ancak bu yalnızca kısmen doğru.

Türk takımlarının Avrupa maçları TRT1 ve TRT Spor ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak. Bildiğiniz gibi TRT1 ve TRT Spor’u dijital ortamda Tabii üzerinden de izlemek mümkün.

Ancak UEFA Liglerinde yayınlanan tüm maçları takip etmek istiyorsanız, bu durumda Tabii’nin Premium Paket’ine abone olmanız gerekiyor.

Gurbetçiler Tabii’yi İzleyebilecek mi?

Yurt dışı seyahatinde olan veya yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Tabii’yi Türkiye dışından izleyip izleyemeyeceğini merak ediyor. Tabii’nin küresel bir platform olma parolasıyla yola çıktığını söylemiştik.

Tabii şu anda tabii.com üzerinden: Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Danimarka, Endonezya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Hindistan, Hollanda, Hırvatistan, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Kuveyt, Kolombiya, Letonya, Litvanya, Lihtenştayn, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Malezya, Malta, Meksika, Mısır, Norveç, Oman, Polonya, Portekiz, Romanya, S. Arabistan, Slovakya, Slovenya, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yunanistan’da hizmete açık durumda. Üstelik içerikleri Türkçe, İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Urduca dil seçenekleriyle izlemek mümkün.

Yukarıdaki ülkelerden birindeyseniz, Tabii’ye abone olabilirsiniz. Ancak Tabii’nin yurt dışı ücretleri Türkiye’ye kıyasla daha farklı. Almanya üzerinden örnek verecek olursak:

Tabii’nin Türkiye’de ücretsiz olan standart paketi Almanya’da aylık 4.99€. Premium Paketin aylık ücreti ise 6.99€ olarak belirlenmiş.

Üstelik Tabii’yi yurt dışından izlemek isteyenler için kötü bir haberimiz daha var. UEFA Ligleri başta olmak üzere bazı içerikler yalnızca Türkiye’de bulunan Tabii kullanıcıları tarafından izlenebiliyor. Yurt dışında bu içerikleri izlemek istediğinizde coğrafi kısıtlamalarla karşılaşıyorsunuz.

Ayrıca bu ülkelerin dışındaki bir ülkedeyseniz, tabii.com’u ziyaret ettiğinizde otomatik olarak coğrafi kısıtlama sayfasına yönlendiriliyorsunuz.

Tabii’nin hizmet bölgesi dışındaysanız veya izlemek istediğiniz Tabii içeriğine coğrafi kısıtlamalar nedeniyle erişemiyorsanız, güvenilir bir Türkiye lokasyon VPN kullanarak bu kısıtlamaları aşmak mümkün olabilir.

Sonuç

Tabii, hem Türkiye’deki hem de yurt dışındaki izleyiciler için TRT içeriklerini, platforma özel dizileri ve TRT kanallarını tek bir çatı altında toplayan bir platform. Yerli yapımların yanı sıra uluslararası turnuvalar ve UEFA Ligleri gibi dünya çapında ilgi gören spor organizasyonlarını dijital ortamda ücretsiz olarak izleyebilme fırsatı Tabii’yi öne çıkarıyor.

Ne yazık ki yurt dışında yaşayanlar veya yurt dışı seyahatinde bulunanlar coğrafi kısıtlamalar nedeniyle Tabii sağladığı tüm fırsatlardan faydalanamıyor. Yurt dışında TRT1 ve TRT Spor’daki maçların keyfini Türkçe anlatımla çıkartmak isteyenler için ise VPN hizmetleri etkili çözüm olabilir. VPN hizmetlerini ilk kez duyan veya hangi VPN hizmetini kullanacağı konusunda kararsız kalan okuyucularımız ise kaliteli bir inceleme sitesinin hazırladığı VPN rehberinden faydalanarak VPN kullanımı konusunda bilgi edinebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.