TSK Personel Kanununda Önemli Değişiklikler

TSK Personel Kanununda Önemli Değişiklikler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personel kanununda yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mal ve Hizmet Sunum Bedelleri Düzenlemesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerince talep edilen mal ve hizmet sunum bedelleri, Harita Genel Müdürlüğü'nün kullanımı için Millî Savunma Bakanlığı bütçesine aktarılacak. Özel bütçeli idareler ile diğer kamu idarelerince talep edilen mal ve hizmet sunum bedelleri ise Harita Genel Müdürlüğü’nün muhasebe hizmetlerini yürüten muhasebe biriminin tahsilat hesabına yatırılacak.

TSK Personelinin Medyada Yayınlanma Yasağı

Yeni düzenlemeyle birlikte, TSK personelinin kimlik, görev veya faaliyetlerinin, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yetki verilmedikçe radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi ve diğer tüm medya araçları aracılığıyla yayınlanması veya açıklanması yasaklandı. Bu düzenleme, kişisel mahremiyetin korunması amacıyla getirildi.

Önleme Araması Yetkisi

Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda yapılan bir diğer değişiklikle, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, askeri birlik komutanı, askeri kurum amiri, hukuk hizmetleri başkanı veya birim amirinin yazılı emriyle tehlikenin veya suçun önlenmesi amacıyla 24 saat içinde hakim onayına sunulmak şartıyla önleme araması yapılabilecek.

Mecburi Hizmet Yükümlülüğünü Tamamlamadan Ayrılanlar

TSK'dan mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamlamadan ayrılan veya ilişiği kesilen subay ve astsubaylar, belirlenen masrafların iki katını ödemek zorunda kalacak. "Disiplinsizliği alışkanlık haline getirme" fiilini işleyenler için ise belirlenen masrafların dört katı tazminat olarak ödenecek.

Yedek Astsubay Statüsü ve Harçlık Düzenlemesi

Askeralma Kanunu'na "yedek astsubay" statüsü eklendi. Yeni düzenlemeyle birlikte astsubay adaylarına temel eğitim süresince ödenecek harçlık, uzman onbaşı maaşı yerine astsubay astçavuş maaşı olarak belirlendi.

Pilot Subaylara Tazminat ve Ödeme Düzenlemesi

Yeniden pilot subay nasbedilenlerden yükümlülük süresini tamamlayarak ayrılanlara bilfiil icra ettikleri uçuş karşılığı toptan ödeme ve ilave tazminatlar verilebilecek. Pilotlar için belirlenen yükümlülük süresini tamamlayarak TSK'dan ayrılanlara, uçuş tazminatının yüzde 14'ü oranında ilave tazminat ödemesi yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler