TSK'dan Kuzey Irak ve Zeytin Dalı Bölgelerinde Terörle Mücadele Operasyonu

TSK'dan Kuzey Irak ve Zeytin Dalı Bölgelerinde Terörle Mücadele Operasyonu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe ve Pençe-Kilit Operasyonları kapsamında Irak'ın kuzeyinde 10, Zeytin Dalı bölgelerinde ise 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Irak'ın Kuzeyinde Teröristlere Yönelik Operasyon

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe ve Pençe-Kilit Operasyonları bölgelerinde yürütülen başarılı bir operasyon sonucu 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu operasyonların PKK'ya karşı gerçekleştirildiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından büyük bir titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Zeytin Dalı Bölgelerinde YPG/PKK'lı Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

Ayrıca, Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgelerinde tespit edilen 3 PKK/YPG'li teröristin de etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. Milli Savunma Bakanlığı, bu bölgelerde terörle mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü ve bölge halkının güvenliğinin sağlanması adına operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Bu operasyonlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü kararlı mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelenin azimle süreceğini ve ülke güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı gereken tüm önlemlerin alınacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler