TSK'nın Orman Yangınlarıyla Mücadelesinde 13 Helikopter Desteği

TSK'nın Orman Yangınlarıyla Mücadelesinde 13 Helikopter Desteği

Milli Savunma Bakanlığı, İzmir, Manisa, Aydın ve Bolu'da devam eden orman yangınlarına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 13 helikopterle destek sağladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir, Manisa, Aydın ve Bolu illerinde süren orman yangınlarına karşı yürütülen söndürme çalışmalarına 13 helikopterle destek verdiklerini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, devletin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışıldığı vurgulandı.

İzmir ve Manisa'da Helikopter Desteği

MSB'nin açıklamasına göre, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar mevkisinde 6 helikopter, Manisa'nın Gördes ilçesinde ise 2 helikopter görevlendirildi. Bu helikopterler, yangınların kontrol altına alınması için önemli bir rol oynuyor.

Bolu ve Aydın'da Helikopterlerin Rolü

Ayrıca, Bolu'nun Göynük ilçesinde 2 helikopter, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde ise 3 helikopter, orman yangınlarına karşı mücadelede aktif olarak görev alıyor. Bu destekle, yangınların yayılmasını önlemek ve etkili bir şekilde söndürmek hedefleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yangın söndürme çalışmalarına verdiği desteğin önemine dikkat çekerken, orman yangınlarının kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.