'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' Başlıyor

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde yayımladığı mesajda, öğretmenler, öğrenciler ve veliler için başarılı ve verimli bir yıl temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tekin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler için hayırlı ve verimli bir yıl dileyerek, “Birbirimize, öğrencilerimize ve okullarımıza kavuştuğumuz bu yeni başlangıç, inşallah hepimiz için başarılı, hayırlı ve keyifli geçer” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulanacak

Bakan Tekin, Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin bu yıl itibarıyla uygulanmaya başlayacağını belirtti. Eğitim programlarının çağın gereklerine uygun olarak yüzde 35 oranında sadeleştirildiğini belirten Tekin, "Beceri temelli bu model, eğitim sistemimizin birçok sorununa çözüm sağlayacak. Yeni programlar, ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak" dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Öne Çıkacak

Yeni eğitim yılında mesleki ve teknik eğitime özel bir önem verdiklerini dile getiren Tekin, 10 Ağustos'ta yayımlanan "Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi" ile iş gücünün kalitesinin artırılacağını vurguladı. “Herkesin Bir Mesleği Olmalı” anlayışıyla 74 strateji belirlendiğini ifade eden Tekin, çocukların yeteneklerini tespit etmek ve erken dönemde farkındalık oluşturmak amacıyla adımlar atılacağını söyledi.

Okul-Aile İş Birliği Güçlendirilecek

Bakan Tekin, yeni dönemde okul-aile iş birliğine de büyük önem verdiklerini ifade etti. Ebeveynlerin eğitim süreçlerine daha fazla katılımını sağlamak amacıyla "Velivizyon Platformu"nun hayata geçirildiğini belirten Tekin, bu platformun "Ailem" adlı mini dizisiyle ailelerin eğitimde daha etkin rol almasını hedeflediklerini söyledi.

20 Milyon Öğrenci ve 1,2 Milyon Öğretmenle Büyük Bir Aileyiz

2024-2025 eğitim-öğretim yılına yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenle başlayacaklarını hatırlatan Bakan Tekin, "Yeni eğitim öğretim yılının bu büyük ailemize hayırlar getirmesini diliyorum. Birlikte çalışarak Türkiye Yüzyılı'nın hakkını vereceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.