Türkiye'nin Milli Hızlı Treni 2025'te Raylara İnecek

Türkiye'nin Milli Hızlı Treni 2025'te Raylara İnecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesi'nde tasarım çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve 2025 yılında dinamik yol testlerine başlanacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli hızlı tren çalışmalarının detaylarını paylaştı. Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesi'nin tasarım süreçlerinde sona yaklaşıldığını belirterek, "2024 yılının son çeyreğinde tasarım çalışmalarını tamamlayarak montaj aşamasına geçeceğiz" dedi.

Türkiye'nin Milli Hızlı Treni 2025'te Raylara İnecek

Milli Hızlı Tren Projesi'nin Önemi

Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesi'nin Türkiye'nin demiryolu araçları üretiminde önemli bir adım olduğunu vurguladı. Türkiye'nin artık demiryollarında teknolojiyi tasarlayan ve geliştiren bir ülke konumuna geldiğini belirten Uraloğlu, "Ulaştırma ve altyapı alanındaki yatırımlarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Milli Elektrikli Tren Setleri'nin ardından, saatte 225 km hıza ulaşacak milli hızlı trenimizi de üretiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Milli Hızlı Treni 2025'te Raylara İnecek

Son Teknoloji Donanımlar

Hızlı tren setlerinin teknolojik özelliklerine değinen Bakan Uraloğlu, trenlerin son teknoloji donanımlarla üretildiğini ifade etti. "Kapı ve bölme duvarlara entegre hayalet ekran teknolojisi, temassız hızlı şarj istasyonlu katlanır masalar, konforlu deri ve kumaş koltuk tasarımı ve 3 boyutlu hayalet ekran teknolojisi ile yolculara maksimum konfor sunacak" dedi. Ayrıca, Tübitak-Rute ile ortak geliştirilen Milli Cer Sistemi ve Tren Kontrol Yönetim Sistemi'nin de projede kullanılacağını belirtti.

Türkiye'nin Milli Hızlı Treni 2025'te Raylara İnecek

Uluslararası Standartlarda Proje Yönetimi

Projenin uluslararası standartlara uygun olarak yürütüldüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, fabrika statik testlerinin tamamlanmasının ardından hızlı trenin raylara ineceğini ve 2025 yılının son çeyreğinde dinamik yol testlerine başlanacağını açıkladı. Bu süreç, Türkiye'nin demiryolu teknolojisindeki yerli üretim kapasitesini ve uluslararası standartlara uyumunu bir kez daha kanıtlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.