TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor

TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor

TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerinde önemli değişiklikler yaptı. Artık araç sahiplerine muayene raporları dijital olarak iletilecek. Peki, raporlara nasıl ulaşılacak?

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerinde devrim niteliğinde değişiklikler yaptı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, artık araç muayene raporlarının dijital ortamda iletileceği duyuruldu. Bu önemli adımla, yıllardır araç muayenesi sonunda verilen kağıt raporlar artık tarih oluyor.

Elektrikli Araçlar İçin Yeni Şarj Üniteleri Kuruldu

TÜVTÜRK, ülke genelinde İstanbul’dan Hakkari’ye kadar 7 bölgede ve 45 şehirde bulunan istasyonlarına, elektrikli araçlar için şarj noktaları ekledi. Toplamda 50 şarj noktasının kurulumu tamamlanırken, Yüzüncü Yıl İstasyonu'nda da elektrikli araçlar için şarj üniteleri faaliyete geçti.

whatsapp-image-2024-10-11-at-08-48-58.jpeg

Araç Sahiplerine Raporlar SMS ve E-Posta Yoluyla İletilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle TÜVTÜRK, daha çevreci bir hizmet anlayışıyla muayene raporlarını dijital ortama taşıdı. Artık araç muayene süreci sonunda raporlar SMS ve e-posta yoluyla araç sahiplerine iletilecek. Böylece kağıt kullanımını azaltarak çevreye katkıda bulunulması hedefleniyor.

Araç Muayene Raporuna Nereden Ulaşabilirsiniz?

Araç sahipleri, muayene raporlarına sadece SMS ve e-posta yoluyla değil, aynı zamanda e-Devlet üzerinden de ulaşabilecek. "Araçlarım" sekmesinden bu raporlar görüntülenebilecek. Ayrıca, muayene sırasında kilometre bilgilerinin not ettirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.