Tuz Gölü pembeye döndü

Tuz Gölü pembeye döndü

Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, yaz aylarında algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge bürünüyor. Aksaray, Konya ve Ankara sınırları içerisinde yer alan göl, bu doğal olay sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tuz Gölü, her yıl birçok turistin ziyaret ettiği bir destinasyon olmasının yanı sıra, sağlık açısından da önemli bir yer. Gölün içerisindeki algler, yaz aylarında sıcaklığın ve tuz oranının artmasıyla renkli maddeler üreterek güneşin zararlı ışınlarından korunuyor. Bakteriler ise fazla ürediği için gölün rengi pembe veya kırmızıya dönüyor. Kışın buz mavisi, yazın ise beyaz renkte olan Tuz Gölü, şu sıralar "pembe beyaz" renk şöleniyle dikkat çekiyor.

Tuz Gölü pembeye döndü

Sağlık İçin Tuz Gölü

Tuz Gölü'nü ziyaret edenler arasında ortopedik rahatsızlıklara şifa bulmak için gelen vatandaşlar da bulunuyor. Vatandaşlar, gölde ayaklarını tuzlu kuma gömerek çeşitli rahatsızlıklara karşı tedavi edici etkilerden faydalanıyor.

Ziyaretçi Görüşleri

Ailesiyle birlikte Tuz Gölü'ne gelen Hüsnü Koç, gölü daha önce internet üzerinden gördüğünü ve ayaklarını tuza basmanın sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti. Menisküs yırtığı nedeniyle Tuz Gölü'ne gelen Ali Aktaş ise doktor tavsiyesi üzerine sıcak tuzlu kumun faydasını gördüğünü söyledi. Aktaş, eklem ağrısı ve romatizması olanlara Tuz Gölü'nü tavsiye ediyor.

Tuz Gölü pembeye döndü

Yeni doğan bebeği ile Tuz Gölü'ne gelen Merve Yüksel ise ayaklarını tuzlu kumda bekleterek şifa bulduğunu ifade etti. Tuz Gölü'nün sağlık açısından faydalarını vurgulayan Yüksel, özellikle romatizma ve mantar rahatsızlıkları olanlara gölü ziyaret etmelerini öneriyor.

Güneydoğu Asya'dan Gelen Turistler

Tuz Gölü'nü ziyaret edenler arasında çok sayıda Güneydoğu Asya'dan turistin de olduğu görüldü. Gölün doğal güzellikleri ve sağlık açısından faydaları, bu bölgeden gelen turistlerin de ilgisini çekiyor.

Tuz Gölü pembeye döndü

Tuz Gölü, doğal güzellikleri ve sağlık açısından sunduğu faydalarla her yıl binlerce turisti ağırlamaya devam ediyor. Bu eşsiz gölü ziyaret ederek, hem gözlerinize hem de sağlığınıza hitap eden bu doğa harikasını keşfetmek mümkün.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler