Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"Türkiye çok büyüdü, herkesin gözü şimdi Türkiye'nin üzerinde. Allah korusun 16 Nisan'da 'Hayır' çıkar da o günlere dönersek, biz artık yerimizde duramayız, yuvarlana yuvarlana aşağı gideriz"- "Bu konuda biz 316 kişi imzamızın arkasında durduk, kavga, gür

AĞRI (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye çok büyüdü, herkesin gözü şimdi Türkiye'nin üzerinde. Allah korusun 16 Nisan'da 'Hayır' çıkar da o günlere dönersek, biz artık yerimizde duramayız, yuvarlana yuvarlana aşağı gideriz." dedi.

Bakan Arslan, AK Parti Ağrı İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla çift başlılığın sona ereceğini belirtti.

Türkiye'nin çok büyüdüğünü anlatan Arslan, "Küçük bir bakkaldık, kimsenin umurunda değildik. Sadece etrafımızdaki 5 komşu gelip bizden ekmeğini, sütünü, çayını alırsa akşam evimize ekmek götürüyorduk. Komşularda kapımızın önünde bir dükkan var, alışverişimizi yapıyoruz. Biz artık büyük market haline geldik. Büyük market haline geldiğin zaman o ildeki herkesle, her bakkalla rekabet etmen lazım, herkesin gözü senin kazancındadır. Türkiye çok büyüdü, herkesin gözü şimdi Türkiye'nin üzerinde. Allah korusun 16 Nisan'da 'Hayır' çıkar da o günlere dönersek, biz artık yerimizde duramayız, yuvarlana yuvarlana aşağı gideriz." diye konuştu.

- Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi

Arslan, halkın sececeği cumhurbaşkanının aynı anda hükümeti de kuracağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Demirel de bir milletvekiline Başbakanlık görevi verdi. Yüzde 21 oy alan partinin genel başkanına hükümet kurma görevi verdi. Yüzde 19 oy alan bir partinin genel başkanına hükümet kurma görevi verdi. Üç parti dönemini düşünün, her birinin yüzde 17-18 oyu var, birinin genel başkanı başbakan oluyor. Ondan hayır gelmez. O yüzden milletin yüzde 50'sinden fazlası Cumhurbaşkanı seçecek. O Cumhurbaşkanı aynı anda hükümeti kuracak. Hükümet kurabildin mi? Güvenoyu alabildin mi? Gensoru alabildin mi? Böyle bir derdi olmayacak. Şunu bilecek, '5 yıl boyunca hükümetim'. Sizde bileceksiniz ki 'bu seçtiğim 5 yıl boyunca hükümetini kuracak, 5 yılın sonunda gelecek bana hesap verecek'. İşini iyi yaparsa Allah selamet versin bir daha. Ama işini iyi yapmazsa kusura bakma."

Arslan, Amerika'nın 238 yıllık bir ülke olduğunu ve 45'inci devlet başkanını seçtiğini ifade ederek, "238'i 45'e bölün, aşağı yukarı 5 ediyor. Biz 94 yıllık Cumhuriyet Hükümeti olarak 65. Hükümetiz. 94 yılı 65'e böldüğümüzde 1,5 yıl ediyor." dedi.

"16 aylık hükümetin size, bize yapabileceği hiçbir şey yoktur." diyen Bakan Arslan, şöyle devam etti.

"Bir hükümet seçiyorsun 6 ay tebrikleri kabul ediyor, 6 ay da bu bakanlık ne tür işler yapıyor deyip bakanlığı öğrenmen lazım. Etti 12 ay. Geriye kaldı 4 ay. Vallahi benim ömrüm bitiyor, bana tebriğe gelenlere vedalaşmaya gideyim. O yüzden 16 aylık hükümetin size, bize yapabileceği hiçbir şey yoktur. Hükümet bir yatırım yapma kararı veriyor, projeyi hazırlıyor, temeli atıyor, hükümetin ömrü bitiyor. Bir sonraki hükümet geldiğinde 'onun yaptığı işi beğenmiyorum' diyor. Temele gömdüğü para da gidiyor, milletin umudu da, iş de gidiyor. Halbuki 5 yıl olsa, söz verdin, gelirsin projeyi uygularsın, yaparsın, bitirirsin. 5 yılın sonunda da 'ey vatandaş ben sana söz vermiştim, bunu da yerine getirdim' dersin."

- Milletvekili seçilme yaşının düşürülmesi

Tek adamlık eleştirilerine değinen Arslan, "Şu an Cumhurbaşkanlığı makamı aslında, Başbakanın da yetkileri var ama tek adamlığa daha uygun. Ne yaparsa yapsın hesap sorulamıyor. Meclisi seçime götürdü böyle bir yetkisi var, kendine bir şey olmuyor. Yeni sistemde ne diyoruz? Diyoruz ki Cumhurbaşkanı hükümetini kursun ama ne yaparsa yapsın. Eğer bir yanlışlık yapıyorsa bunun hesabını verecek." ifadesini kullandı.

Milletvekili yaşını düşürdüklerinde 'kıyamet kopar' diyenler olduğunu anlatan Bakan Arslan, şunları söyledi:

"Yaklaşık 8.5, 9 milyon civarında genç seçmen var, onların da temsilcisi olsun. Bütün arkadaşlarla milletvekilliği yaptık. 30 yaştan 25'e düştüğünde 'bu ülkede kıyamet kopar' diyorlardı. Bu ülkede kıyamet kopmadı. Bizim dönemimizde yaklaşık 10 kişi vardı, şimdi bu dönemde 5 kişi var. Meclis onlarla dolmayacak ki. Ama dediğimiz şu, 18 ile 25 arasındaki gençlerde gelsin TBMM'de, belediye ve il genel meclisinde temsil edilsin. Ama öyle durup dururken değil, adam kendini yetiştirsin, partide çalışsın, siyaseti öğrensin. Gelsin Mecliste de milletvekili olarak bu ülkeyi temsil etsin ama 40, 45 yaşına geldiği zaman siyasete yeni giren bir bakan adayı, bir genel başkan yardımcısı adayı olmasın. Tecrübeli olsun ama genç yaşta tecrübeli olsun. CHP'de olduğu gibi 70, 80 yaşına gelip de hala siyasetin içinde olmasın."

"Çok daha güçlü bir sistemle, daha iyi yürüyebileceğimiz, bu ülkeyi çok daha yukarıya taşıyabileceğimiz bir değişiklik önümüze geliyor." değerlendirmesinde bulunan Arslan, "Bu konuda biz 316 kişi imzamızın arkasında durduk, kavga, gürültü, burun kırıldı, ayak ısırıldı, kürsü ve mikrofon kırıldı, ellerini kelepçelediler. Ama Allah razı olsun MHP de Bahçeli de bu konuda dik durdu, destekledi ve vatandaşın huzuruna geldik." diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin 15 yılda 3,5 kat büyüdüğünü, milli gelirin 3 bin dolardan 11 bin dolara çıktığını vurgulayarak, 6 bin kilometre bölünmüş yoldan 25 bine ulaşıldığını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı