Ülkü Ocakları Başkanı Cinayeti Soruşturmasında Komiser Gözaltına Alındı

Ülkü Ocakları Başkanı Cinayeti Soruşturmasında Komiser Gözaltına Alındı

Ankara'da meydana gelen Ülkü Ocakları Başkanı cinayeti soruşturmasında, bir komiserin cinayetle ilgili kişisel bilgileri sızdırdığı ve tetikçiyi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Sinan teş Soruşurmasında İkinci Polis Skandalı Yaşanıyor

Ankara'nın merkezi Çukurambar bölgesinde 30 Aralık'ta gerçekleşen Ülkü Ocakları Başkanı cinayeti soruşturması yeni gelişmelere sahne oluyor. Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla biri cinayet döneminde Ankara Emniyeti Cinayet Büro'nda görevli komiser olmak üzere iki kişi, bu sabah gözaltına alındı. Gözaltı kararı, tetikçinin İstanbul'dan Ankara'ya getirildiği bilgisinin ardından ikinci bir polis skandalının yaşandığını gösterdi.

Kişisel Bilgiler Sızdırıldı mı?

Gözaltına alınan komiser M.E.A., cinayetin öncesinde Ülkü Ocakları Başkanı A.A.'nin kişisel bilgilerini sorgulayarak eski Ülkü Ocakları yöneticisi T.D.'a ilettiği iddiasıyla suçlanıyor. Bu bilgiler, A.A.'nin ev adresi, anlık konum bilgileri, eşi A.A.'e ait adres ve telefon bilgileri, sık sık gittiği arkadaşına ait ofisin adresi, kullandığı araçların marka, model ve plakaları gibi kişisel ayrıntıları içeriyordu. M.E.A., suikastın ardından da cinayet soruşturmasında aktif bir rol oynamıştı. Şimdi ise M.E.A.'nın dosya sürecinde bilgi sızdırıp sızdırmadığı ve delil karartıp karartmadığı araştırılıyor.

E.Y.'nin İfadesindeki İlginç Detay

Soruşturma kapsamında tutuklanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi E.Y.'nin ifadesi dikkat çekici. E.Y., önce T.D.'ın olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü, ancak emniyetteki ifadesi sırasında bir avukatın huzurunda ifade verdi. Savcılık, E.Y.'e ait tanık ifadesinin avukatın huzurunda alınmasının nedenini ve bu ifadenin telkin ya da yönlendirme içerip içermediğini araştıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.