Uludağ Ekonomi Zirvesi
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faralyalı:- "Türkiye'de yaşayan insanlar olarak, ortak değerlerimizin farklılıklarımızdan çok daha fazla olduğuna inanıyorum"- Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Molinas:- " İş dünyasında yaratılan
BURSA (AA) - Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, "Türkiye'de yaşayan insanlar olarak, ortak değerlerimizin farklılıklarımızdan çok daha fazla olduğuna inanıyorum" dedi.
Faralyalı, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin, Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur moderatörlüğündeki "Sosyal Sürdürülebilirlik" başlıklı oturumunda, Türkiye'de ciddi bir kutuplaşma yaşandığını savundu.
Bir süre önce sosyal mesafe araştırmasının sonuçlarının yayımlandığını belirten Faralyalı, "Ne yazık ki toplumdaki insanların yüzde 80'i, başka bir siyasi partiye oy veren insanı komşusu olarak bile görmek istemez hale geldi. Buna sosyal sürdürülebilirlik anlamında baktığımda çok endişe verici görüyorum. Türkiye'de yaşayan insanlar olarak, ortak değerlerimizin, farklılıklarımızdan çok daha fazla olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de sosyal sürdürülebilirlik için herkesin bir şeyler yaptığını ancak bunun yeterli olmadığı dile getirdi.
Ekonomik, çevresel ve sosyal unsurların, sürdürülebilirliğin temel unsurları olduğunu anlatan Özyeğin, "Bunlar olmadığı takdirde toplumun sağlıklı yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması imkansız. Sosyal sürdürülebilirlik, benim için tüm bireylerin hem bugün hem de gelecek nesiller olarak toplumda refah ve barış içerisinde, aynı fırsatlara ve haklara sahip olarak yaşamasıdır" değerlendirmesinde bulundu.
Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Molinas, iş dünyası bakımından çok ciddi bir değişim yaşandığını anlattı.
Şirketler ve iş dünyasının çok ciddi etki oluşturma kabiliyeti bulunduğunu ifade eden Molinas, şöyle konuştu:
"Kararlarını uygulayabilen iki kurum var. Bunlardan biri, iş dünyasındaki şirketlerden oluşuyor. Dolayısıyla iş dünyasından bahsettiğimizde çok ciddi bir etki yapabilme, inovasyon, etki yaratabilme ve uygulayabilme iradesinden bahsediyoruz. İş dünyasında yaratılan faydanın tüm kesimleri memnun etmesi gerekiyor. İçecek satıyorsak, yaptığımız iş içerisinde bir etki ve fayda yaratmalıyız. Bu fayda da sadece finansal çevreleri memnun edecekse, o sürdürülebilir olmaz."
Malala Fund kurucusu ve Üst Yöneticisi Shiza Shahid, dünyaya sadece iki grup olarak bakılmaması gerektiğini vurguladı.
İş alanlarına sadece üretim ve kar etme amaçlarıyla yaklaşılmamasını isteyen Shahid, "Böyle bir yaklaşımla baktığımız için dünyada yeteri kadar inovasyon ve yetenek çıkışı görmüyoruz. Dünyamız artık daha karmaşık bir hale gelmiş durumda. Eskiden uyguladığımız basit çözümler işe yaramıyor. O yüzden en sosyal inovasyon ve sosyal etki örnekleri, çoğunlukla bunun farkına varmış olan işletmelerden geliyor" görüşünü aktardı.
AA
Kaynak: