
Üst Kat Alev Aldı, Alt Kat Panikledi
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 2 katlı bir iş yerinin üst katında çıkan yangın paniğe yol açtı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürülen yangında, bir çalışan dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Akse Mahallesi'nde bulunan 2 katlı bir iş yerinin üst katında çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda dumandan etkilenen bir çalışan hastaneye kaldırıldı.
Yangın, saat 14.00 sıralarında 471. Sokak üzerindeki 2 katlı iş yerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı iş yerinin ikinci katında aniden alevler yükselmeye başladı. Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarıyla yangının tamamen söndürülmesinin ardından olay yerinde güvenlik önlemleri alındı.
Yangın sırasında içeride bulunan iş yeri çalışanı G.U. isimli kişi, yoğun dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından, G.U. ambulansla Çayırova’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. G.U.'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için polis ve itfaiye ekipleri tarafından detaylı inceleme başlatıldı. Yangının neden çıktığı, yapılacak teknik raporun ardından netlik kazanacak.
Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için elektrik sistemleri ve yangın güvenliği kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Kaynak: