Uyuz hastaları Bakırcıoğlu'nda şifa arıyor

Uyuz hastaları Bakırcıoğlu'nda şifa arıyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Bakırcıoğlu Köyü'ndeki SİT alanında bulunan su kaynağı ve mağaralar, doğa severlerin ve cilt hastalarının ilgisini çekiyor.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Bakırcıoğlu Köyü'nde yer alan SİT alanındaki su kaynağı ve mağaralar, bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Doğa severler ve sporcuların uğrak yeri haline gelen bu alan, cilt hastalıklarıyla mücadele eden kişiler için de önemli bir şifa kaynağı olarak biliniyor. Özellikle uyuz rahatsızlığı çekenler, köydeki su birikintisinde tedavi arıyor.

Uyuz hastaları Bakırcıoğlu'nda şifa arıyor

Doğal Değerlerin Daha Sağlıklı Bir Şekilde Kamuoyuna Sunulması Gerekiyor

Sivas Turizm Derneği Başkanı Hakan Bakar, Sivas'ın doğal değerlerinin daha etkili bir şekilde tanıtılması gerektiğine dikkat çekti. Bakar, "Sivas, termal kaplıca anlamında önemli şehirlerden biri. Yıldızeli ilçesinde bulunan sıcak çermik ve Bakırcıoğlu köyü iç içe. Burada 'uyuz gölü' olarak bilinen su birikintisi bulunuyor. Su, kaşıntı ve çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Bu alanı değerlendirip, çevre düzenlemeleri yapmamız gerekiyor. Şu an insanlar kulaktan dolma bilgilerle suya giriyor ve bu durum güvenlik riskleri taşıyor. Bu değerleri daha sağlıklı bir şekilde kamuoyuna sunmalıyız" ifadelerini kullandı.

Uyuz hastaları Bakırcıoğlu'nda şifa arıyor

Mağaranın Turizme Kazandırılması Önerisi

Bakar, bölgedeki küçük mağaranın da turizme kazandırılması gerektiğini belirtti. "O alanda içerisinden geçilebilen küçük bir mağara bulunuyor. Doğa sporları ve yürüyüş grupları bu bölgeleri tercih ediyor. Sporlarını yaptıktan sonra mağaranın içinden geçip uyuz gölüne ulaşarak dinleniyorlar. Sivas, turizm anlamında hızla gelişiyor. Ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmek için mevcut imkanları en değerli şekilde sunmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler