Uzmanından uyarı geldi: Kurban etini dinlendirin
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, etlerin muhafaza edilmesi ve tüketimi konusunda Adanalı kebapçılardan önemli uyarılar geldi. Uzman kebapçı Yaşar Aydın, ilk gün kurban etiyle kebap yapmanın lezzet açısından uygun olmadığını belirtti.
Etin Dinlenmesi ve Tüketimi
"Kurban Etini Dinlendirin"
Adana'da uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kurban etinin kesildikten sonra en az 3-4 saat dışarıda bekletilerek dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Aydın, "Sulu eti kebap yapmak mümkün değil. İlk gün ya hayvanın sakatatlarını yiyeceğiz ya da kavurma yapacağız. İkinci gün istediğimiz gibi kebap yapabiliriz. Dinlenmemiş et sert olur ve kebap olmaz" dedi.
"Gelişigüzel Kurban Kesmemeliyiz"
Kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri de aktaran Aydın, "Vatandaşlarımız gelişigüzel yerlerde hayvanları kesmesinler. Sinekler ve böcekler kana geliyor. Bu da hastalığa neden oluyor. Kurbanları belediyelerin belirlediği alanlarda kesip parçalamalıyız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Kurban Etinin Dağıtılması ve Depremzedeler
"Depremzedeleri Unutmayalım"
Kurban etinin dağıtılması gerektiğini de hatırlatan Yaşar Aydın, özellikle depremzedelerin unutulmaması gerektiğini belirtti. Aydın, "Kurban Bayramı paylaşma ve dayanışma bayramıdır. Etlerimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalı, depremzedeleri unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: