Uzun zamandır olmuyordu: Motorinin gerisine düşecek!

Uzun zamandır olmuyordu: Motorinin gerisine düşecek!

Brent petrol fiyatlarındaki düşüşler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Art arda gelen ÖTV zamları ve global piyasalardaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarına doğrudan yansırken, bu kez tüketicilere sevindirici bir haber var. Benzin fiyatlarında önemli bir indirim bekleniyor.

Benzin ve Motorin Fiyatlarında Son Durum

Benzin fiyatlarında 1 lira 83 kuruşluk bir indirim öngörülürken, motorin grubunda herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor. İstanbul'da benzinin litresi ortalama 43,31 liraya, motorinin litresi ise 43,23 liraya satılmakta. LPG/Otogazın pompa fiyatı ise İstanbul Avrupa yakasında 25,13 lira, Anadolu yakasında ise 24,59 lira seviyesinde bulunuyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı olarak hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Bu süreç, akaryakıt fiyatlarının hem iç hem de dış piyasalardaki hareketlere bağlı olarak değişkenlik göstermesine neden oluyor. Tüketiciler, bu değişikliklerin nasıl yansıyacağı konusunda dikkatli olmalı ve fiyat güncellemelerini takip etmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.