Vatandaşa saldıran Kangal köpeğinin sahibi gözaltına alındı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde tarla sulamakta olan 54 yaşındaki Kutbeddin Güneş, başıboş bırakılan bir Kangal köpeği tarafından saldırıya uğradı. Köpeğin sahibi Murat Ö. "hayvanı tehlike yaşatacak şekilde serbest bırakma" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Alaaddin Bey Mahallesi'nde, 54 yaşındaki Kutbeddin Güneş, tarlasını sulamak üzere yola çıktığında başıboş bırakılmış bir Kangal köpeği tarafından saldırıya uğradı. Güneş, köpeğin saldırısı sonucu kanlar içinde kalırken, yardıma ilk olarak yoldan geçen bir otomobil sürücüsü yetişti.

Kurtarıcılar Güneş'in Hayatını Kurtardı

Yaralı olarak Bursa Şehir Hastanesine kaldırılan Kutbeddin Güneş, hastanede ilk müdahaleyi doktorlardan aldı. Güneş'in vücudunda 100'den fazla dikiş atıldı. Güneş, yaşadığı korkunç saldırıyı şu şekilde anlattı: "Bahçeyi sularken yoldan geçiyordum. Aniden tasmalı Kangal köpeği önüme çıktı ve saldırdı. Çok güçlü bir köpekti. Araba geçmeseydi köpek beni parçalayabilirdi. Yardım eden araç sürücülerine teşekkür ediyorum."

Köpek Sahibine Gözaltı ve Soruşturma

Olayın ardından Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyerek köpeğin sahibi Murat Ö.'yü gözaltına aldı. Murat Ö., "hayvanı tehlike yaşatacak şekilde serbest bırakma" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu trajik olay, hayvan sahiplerinin sorumlulukları ve kamu güvenliği konusundaki önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Kutbeddin Güneş, köpek sahibinden davacı olduğunu belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na adalet çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.