Vesile Bingöl'ün Ölümüne İlişkin Soruşturma Tamamlandı

Vesile Bingöl'ün Ölümüne İlişkin Soruşturma Tamamlandı

Bakırköy'de 2023 yılında bir ipe asılı şekilde bulunan Vesile Bingöl'ün ölümüne dair yürütülen soruşturma sonuçlandı. Önceki eşi de benzer şekilde ölen İsmet Bingöl hakkında "intihara yönlendirme" suçundan dava açıldı.

Bakırköy'de 24 Temmuz 2023'te Vesile Bingöl, eşi İsmet Bingöl ile yaşadığı evde bir ipe asılı halde ölü bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili başlattığı soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Vesile Bingöl'ün ölümüne kimsenin şikayetçi olmadığı, ancak kamu hukuku adına dava açılmasının talep edildiği belirtildi.

İddianamede Yer Alan Şahit İfadeleri

İddianamede yer alan ifadelere göre, Vesile Bingöl'ün ablası Şaban A., olay günü İsmet Bingöl'ün "Şaban koş koş" diye bağırdığını ve kardeşinin yerde yatar halde bulduğunu ifade etti. Şaban A., İsmet Bingöl'ün ilk eşini öldürmekten cezaevine girdiğini ve Vesile'ye zaman zaman şiddet uyguladığını söyledi.

İsmet Bingöl ise ifadesinde, o gün tartıştıklarını, Vesile'nin kendini astığını düşündüğünü, mutfaktan aldığı bıçakla ipi kestiğini ve kalp masajı yapmaya çalıştığını anlattı. Ancak, adli raporlar Vesile Bingöl'ün intihar ettiğine dair somut bir delil bulunmadığını ortaya koydu.

Adli Tıp Kurumu Raporu ve İddianamede Dikkat Çeken Noktalar

Adli Tıp Kurumu, yapılan incelemeler sonucunda Vesile Bingöl'ün asılma dışında ölüm gerçekleştiğine dair tıbbi bir delil bulunmadığını kaydetti. İddianamede, Vesile Bingöl'ün kendini asmadığı ancak eşi tarafından olaya intihar süsü verildiği iddiaları öne çıkarken, İsmet Bingöl hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açılmadığı belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, İsmet Bingöl'ün Vesile Bingöl'e yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığına, onun intihar etmeye sürüklendiğine dair delillerin bulunduğuna dikkat çekti. Savcı, "Vesile Bingöl’ün hiçbir sebep yokken aldatma ithamlarına maruz bırakıldığı" ifadesini kullandı.

Sanık İsmet Bingöl Hakkında İstenen Cezalar

İddianamede, İsmet Bingöl hakkında "intihara yönlendirme" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar, "eşe karşı eziyet" suçundan ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Mahkeme, kabul edilen iddianame kapsamında sanık İsmet Bingöl'ün önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.