Ya Herkesin Borcunu Ödemeyi Kabul Ederse...

Ya Herkesin Borcunu Ödemeyi Kabul Ederse...

Savcılıktan Mehmet Aydın’a rekor hapis cezası talebi geldi. Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandıran Aydın ve kardeşi Fatih Aydın’ın da yargılandığı davada, mağdurların ifade ve delilleri doğrultusunda mütalaa açıklandı.

Mehmet Aydın (Tosuncuk) için 88 Bin 302 Yıl Hapis Talebi

Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla binlerce kişiyi mağdur eden Mehmet Aydın ve 20 sanığın yargılandığı davada, savcılık mütalaasını sundu. Savcılık, Mehmet Aydın’ın "suç örgütü kurma", "nitelikli dolandırıcılık" ve diğer suçlardan toplamda 88 bin 302 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Aydın'ın yanı sıra, ağabeyi Fatih Aydın ve diğer sanıkların da dolandırıcılıktan sorumlu olduğu belirtildi.

Savcı Mütalaası: Deliller ve Mağdur İfadeleri

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çiftlik Bank dolandırıcılığı kapsamında sanıkların mağdurları büyük vaatlerle kandırdığı ve sisteme yatırılan paraları zimmetlerine geçirdikleri ifade edildi. Bank kayıtları, mağdurların ifadeleri ve diğer deliller ışığında hazırlanan mütalaada, Mehmet Aydın'ın liderliğini yaptığı suç örgütünün binlerce kişiyi mağdur ettiği sonucuna varıldı.

Borçların Ödenmesi Teklifi: Döviz Kurundaki Fark Merak Konusu

Mehmet Aydın, dava sürecinde mağdurlara borçların ödenmesi karşılığında davadan vazgeçmeleri yönünde bir öneri sunmuştu. Ancak olayın yaşandığı dönemdeki döviz kuru ile bugünkü kur arasındaki farkın nasıl hesaplanacağı ve ödemelerin nasıl yapılacağı, bu teklifin uygulanabilirliği konusunda soru işaretleri doğuruyor.

Davada Son Durum: Karar Bekleniyor

Mehmet Aydın ve diğer sanıklar hakkında verilen mütalaanın ardından, mahkemenin nihai kararı bekleniyor. Savcılığın ağır hapis cezaları talep etmesi, özellikle dolandırılan mağdurlar arasında adalet beklentisini yükseltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.