Yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak

Yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde önümüzdeki bir hafta boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yurt genelindeki hava durumuna ilişkin İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu. Özdemirci, bir hafta boyunca yurt genelinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini belirterek, özellikle belirli bölgelerde yoğun yağışların olabileceğini vurguladı.

Salı günü için Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini ifade eden Özdemirci, özellikle Eskişehir dışında İç Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde, Orta Akdeniz'de kuvvetli yağışların olabileceğini söyledi.

Ankara'da Salı ve Çarşamba günleri için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer etkili olacağını belirten Özdemirci, Perşembe günü için ise yağış beklentisinin olmadığını, ancak Cuma ve hafta sonu boyunca yağışların devam edeceğini aktardı.

İstanbul'da ise 3 gün boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini dile getiren Özdemirci, sıcaklık beklentilerini paylaşarak, vatandaşların bu duruma göre hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Konya hava durumu

Konya'da da Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri il genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü yağış beklenmeyen bölgede hafta sonu yağışın tekrar etkili olacağı belirtiliyor.

Deprem bölgesindeki illerde de yağışların etkili olacağını söyleyen Özdemirci, özellikle çarşamba günü Adana, Osmaniye ve Malatya çevrelerinde kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı.

Son olarak, kuvvetli yağış alan bölgelerde sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Özdemirci, özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde heyelan gibi risklerin olduğunu hatırlattı.

Yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler