Yanlış Teknoloji Kullanımı Yeni Psikolojik Sorunları Tetikliyor

Yanlış Teknoloji Kullanımı Yeni Psikolojik Sorunları Tetikliyor

Mudanya Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kahraman Güler, teknoloji bağımlılığının sadece bilinen hastalıkları artırmadığını, aynı zamanda yeni psikolojik sorunların ortaya çıkmasına yol açtığını belirtti.

Teknoloji Bağımlılığı Artıyor

Günümüzde teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Akıllı cihazlar, her yaştan insanın günlük yaşantısında önemli bir yer tutarken, teknoloji bağımlılığı da giderek yaygınlaşıyor. Özellikle akıllı telefon bağımlılığı, uzun süreli ekran kullanımının tehlikeli sonuçlarından biri olarak öne çıkıyor.

Mudanya Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kahraman Güler, teknolojinin aşırı kullanımının sadece bilinen şikayetleri artırmadığını, aynı zamanda ilginç ve yeni hastalıkların ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti.

Dijital Bağımlılık Psikolojik Sorunları Tetikliyor

Güler, dijital bağımlılığın kişisel ilişkilerde zayıflıklara, uyku bozukluklarına, sosyal anksiyeteye ve dikkat dağınıklığına yol açtığını belirterek, şunları kaydetti: "Teknolojiye aşırı maruz kalma, melatonin üretimini engelleyerek uyku düzenini bozuyor. Üniversite ve lise öğrencilerinde bu şikayetler daha yaygın, ancak yetişkinlerde de artış görülmeye başlandı. İlginç ve yeni sorunlar olarak karşımıza çıkan hastalıklar, ciddi psikolojik rahatsızlıklara işaret ediyor."

Psikolojik Destek Şart

Teknoloji bağımlılığıyla başa çıkmanın yollarına da değinen Güler, kişinin sosyal hayata katılım sağlaması ve problemlerini çevresindeki insanlarla paylaşmasının önemli olduğunu vurguladı. Güler, bu sorunlarla başa çıkamayan bireylerin ise psikolojik destek almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.