Yardımcı yargı personelinin hizmet içi eğitiminde kalite artıyor
Adalet Bakanlığı, aralarında zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu yaklaşık 55 bin yardımcı yargı personelini konaklama, spor ve sosyal faaliyet alanlarının yer aldığı eğitim merkezlerinde eğitecek- Eğitim Dairesi Başkanı Şahin:- "Ankara'daki merkez 3
ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Adalet Bakanlığı, aralarında zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu yaklaşık 55 bin yardımcı yargı personeline bakanlığa ait eğitim merkezlerinde hizmet içi eğitim verecek.
Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı İbrahim Şahin, AA muhabirine, hakim ve savcılar ile cezaevlerinde çalışan personel haricinde aralarında mübaşir, zabıt katibi, yazı işleri müdürü ve şoförlerin bulunduğu, 70 farklı unvanda görev yapan 55 bin yardımcı yargı personeline çeşitli eğitimler verdiklerini söyledi.
Eğitimlerin bugüne kadar Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfının sosyal tesislerinde ya da çeşitli otellerde verildiğini belirten Şahin, imkanların sınırlı olması ve eğitimin beklenen kaliteye ulaşmasında sorunlar yaşandığı için bakanlık bünyesinde personel eğitim merkezlerinin kurulması amacıyla yasal düzenleme yapıldığını anlattı.
- İlk merkezler Ankara ve Rize'de
Düzenlemenin ardından hızlı şekilde çalışma başlatıldığını ifade eden Şahin, Ankara ve Rize'de personel eğitim merkezleri kurulmasının kararlaştırıldığını kaydetti.
Ankara ve Rize'deki merkezlerin inşaatının devam ettiğini ve her ikisinin de yıl sonunda hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Şahin, "Ankara'daki merkez 300, Rize'deki merkez ise 200 yatak kapasitesine sahip. Bu tesislerde kalacak adayların tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak. Konaklama gideri ve diğer giderler için ücret istenmeyecek. Konferans salonları, nitelikli ve interaktif eğitim sınıflarının bulunacağı merkezlerde ayrıca çeşitli sosyal faaliyet alanları da yer alacak." ifadelerini kullandı.
Şahin, üçüncü eğitim merkezinin ön proje çalışmalarının da sürdüğü bilgisini paylaştı.
Eğiticilerin belirlenmesi amacıyla üniversitelerle iş birliği yapılarak eğitici havuzu çalışmaları yürüttüklerine dikkati çeken Şahin, merkezlerin tamamlanmasının ardından eğitim modülleri çalışmalarına da hız verileceğini söyledi.
Şahin, "Eğitim merkezlerinin kapasiteleri arttıkça ideal hedef kapsamında 2 ya da 3 yılda bir bütün personeli hizmet içi eğitim programına almayı düşünüyoruz. Böylece gelişen ve değişen yargı ihtiyaçlarına göre onları bilgilendirme, yenileme noktasında eğitimler vermeyi planlıyoruz." diye konuştu.
- Engelli personele özel odalar bulunacak
Eğitime büyük önem verdiklerini, personelin niteliklerinin arttırılmasının hedeflendiğini aktaran Şahin, merkezler sayesinde eğitimlerin daha verimli olacağının düşünüldüğüne işaret etti.
Eğitim merkezlerini hızlı şekilde faaliyete geçirmek istediklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:
"Yardımcı yargı personelimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, bunun dolaylı sonucu olarak da vatandaşımızın yargıdan beklediği kaliteli, nitelikli, hızlı hizmeti sunma noktasında da gayret içindeyiz. Eğitim merkezleri yatılı konseptte olacak. Bu merkezlerde engelli personelimiz için de özel odalar yer alacak."
AA
Kaynak: