Yargıtay, mobbinge maruz kalan işçinin hakkını korudu

Yargıtay, mobbinge maruz kalan işçinin hakkını korudu

Yüksek Mahkeme, mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada kullandığı "terbiyesiz" kelimesi nedeniyle işten çıkarılan işçinin, kaba hitapla sataşma arasındaki ayrımı vurgulayarak, kıdem ve ihbar tazminatına hak kazandığına hükmetti.

Yargıtay, bir işçinin mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada yer alan "terbiyesiz" kelimesi nedeniyle tazminatsız olarak işten çıkarılmasına dair kararını açıkladı. İddiaya göre mobbinge maruz kalan işçi, yaşanan olayın ardından 3. İş Mahkemesi'ne başvurarak, işverenin haksız fesih uyguladığını savundu.

İş mahkemesi, davacının iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedilmediğini, ancak diğer alacaklarının ödendiğini belirterek davayı kısmen kabul etti. Ancak, taraf avukatlarının temyizi üzerine Yargıtay 9. Hukuk Dairesi devreye girdi. Yüksek Mahkeme, işverenin fesih nedenini ispat edemediğini ve kaba hitap ile sataşmanın aynı şey olmadığını vurgulayarak, işçinin kıdem ve ihbar tazminatına hak kazandığına hükmetti.

Yargıtay'ın kararında, işçinin kullandığı "terbiyesiz" kelimesinin kaba hitap olarak kabul edilebileceği, ancak hakaret olarak nitelendirilemeyeceği ifade edildi. Ayrıca, işverenin iddialarının ispat edilemediği ve iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedilmediği belirtilerek, işçinin taleplerinin reddedilmesinin hatalı olduğu sonucuna varıldı.

Bu kararla birlikte, iş mahkemesinin önceki kararı bozularak, işçinin kıdem ve ihbar tazminatı talepleri Yargıtay tarafından haklı bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.