Yeni dönem başladı: Kiracılar ve ev sahiplerine uyarı

Yeni dönem başladı: Kiracılar ve ev sahiplerine uyarı

Kira artış oranlarındaki yüzde 25 sınırının 1 Temmuz itibarıyla kaldırılmasıyla birlikte, Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, kiracılar ve ev sahipleri için önemli uyarılarda bulundu.

Yüzde 25'lik Sınır Kaldırıldı, Yeni Artış Oranı Yüzde 65.07

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, kira artış oranındaki yüzde 25'lik sınırın 1 Temmuz itibarıyla yürürlükten kalktığını belirtti. Yeni düzenlemeyle birlikte ev ve işyerlerindeki kira artış oranı yüzde 65.07 olarak belirlendi. Duman, kiracılar ve ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar yaşanabileceğini ifade ederek, bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Kiracılar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duman, Temmuz ayı öncesinde kira artışı gerçekleştiren ev sahiplerinin, bir yıl boyunca bu artışa uymak zorunda olduklarını belirtti. Bu sürede kiracılardan ek bir ücret talep edilemeyeceğini belirten Duman, "Ev sahipleri, bu orandan daha fazla zam yapamayacaklar. Kiracıların, sözleşmelerine göre hareket etmeleri ve sözleşme bitiminden sonra yeni kira bedelini kabul etmeleri önemlidir" dedi.

Kiracıların Sözleşme Süresine Dikkat Etmesi Gerekiyor

Duman, kiracıların sözleşmeleri bitmemiş olsa dahi, ev sahiplerinin zam talebinde bulunabileceğine dikkat çekti. Bu tür taleplerin yasal olmadığını belirten Duman, kiracıların sözleşme bitiminden sonra yeni kira artışlarının uygulanması gerektiğini ev sahiplerine bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

Düşük Kiralar Yeni Dönemde Dengelenecek

Ev sahiplerinin yeni dönemde beklentilerinin karşılanacağını belirten Duman, "Yüzde 25'lik zam dilimi nedeniyle bazı bölgelerde düşük kalan kiralık evler, yeni düzenlemeyle birlikte yüzde 60'lık bir artışla dengelenecektir. Bu değişiklik, mağduriyet yaşayan ev sahiplerinin sorunlarını çözecektir ve bölgeler arasındaki fiyat farklarını azaltacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler