Yenidoğan çetesi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı

Yenidoğan çetesi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı

İstanbul'da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan bir çetenin soruşturması tamamlandı.

Soruşturma kapsamında, 10 bebek hayatını kaybetmesi nedeniyle "maktul" olarak kaydedildi. Hazırlanan 725 sayfalık fezlekede, 5 kişi müşteki, 47 kişi ise şüpheli olarak yer aldı. Çete lideri doktorlar F.S. ve İ.G.'nin, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini maddi menfaat sağlamak amacıyla kullandığı iddia ediliyor. Fezlekede, bu doktorların, kullanmadıkları ilaçları kullanılmış gibi göstererek SGK’ya fatura ettikleri belirtiliyor.

Şüphelilerin Eylemleri ve Sorumlulukları

Fezlekede, F.S.'nin İstanbul'daki birçok özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini işlettiği ve bu ünitelerde çalışacak sağlık çalışanlarını yerleştirdiği ifade ediliyor. Şüphelilerin, yoğun bakımda tedavi edilmesi gereken bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek SGK'dan yüksek meblağlarda ödeme alarak kamu kurumunu zarara uğrattıkları tespit edildi. Ayrıca, uygun tedavi yöntemleriyle tedavi edilemeyen bebeklerin ölümüne neden oldukları vurgulandı.

Çetenin Yargılanması ve Hastanelerin Kapatılması Talebi

Fezlekede, F.S. ve İ.G.'nin "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "kamuyu zarara uğratma" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" gibi suçlardan toplam 180 yıldan 273 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor. Diğer şüpheliler için de değişen oranlarda hapis cezası isteniyor. Ayrıca, fezlekede yer alan hastanelerin ve şirketlerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması da talep edildi. Hazırlanan fezleke, iddianame düzenlenmesi amacıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.