"Yerel hayvan koruma" görevlileri iş başında
Kocaeli'de, "yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi" alan 226 hayvansever, sorumlu oldukları mahallelerdeki sokak hayvanlarına sahip çıkıyor- Eğitime katılan Nursel Aydın:- "Hayvanlar için mama alıyoruz, su koyuyoruz. Çevredeki esnaftan para topluyoruz, ha
KOCAELİ (AA) - ŞENGÜL OYMAK - Kocaeli'de, "yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi" alan hayvanseverler, sorumlu oldukları mahallelerdeki sokak hayvanlarının bakımını üstleniyor.
Kocaeli'de Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen yerel hayvan koruma görevlisi eğitimine son 5 yılda 226 hayvansever katıldı. Eğitimin ardından "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kartı"na sahip görevliler, sokak hayvanlarına bakıyor.
Gölcük ilçesinde yaşayan Gülçin Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlere 3 sene önce katılmaya başladığını belirterek, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Hayvanseverlerin bu projeyi çok önemsediğini vurgulayan Taşkın, her geçen gün eğitimlere katılımların arttığını gözlemlediklerini bildirdi.
Taşkın, eğitimler kapsamında hayvanların psikolojisiyle ilgili bilgi sahibi olduklarına anlatarak, şunları söyledi:
"Onlara nasıl davranmamız gerektiği, ne yapılması gerektiğini öğreniyoruz. Yerel hayvan koruma görevlisi bulunduğu mıntıkadaki kedi ve köpeklerden sorumlu kişi demek. Yani Topçular Mahallesi'ndeki kedi ve köpeklerden sorumluyum demek. Oradaki hayvanların beslenmesinden, hastalıklarını tedavi edilmesi sürecine kadar sorumluyuz. 'Bir tas su bir tas mama' diyoruz. Hayvanseverlerin bu eğitime katılmasını tavsiye ediyorum. Görevimiz hayvanları korumak."
Taşkın, sorumlu olduğu bölgedeki esnafın da sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi noktasından çok duyarlı davrandıklarını ve kendilerine destek olduklarını anlattı.
-"Çevremizdeki hayvanlar için mama alıyoruz, su koyuyoruz"
Nursel Aydın da her yıl eğitimlere katıldığını, 4 yıldır bu projenin içinde yer aldığını aktardı.
Bu eğitimlere, özellikle hayvanlar konusunda duyarlı vatandaşların katılmasının çok faydalı olduğunu dile getiren Aydın, "Bu kartla bütün kedi ve köpeklerden sorumluyuz. Sokak hayvanlarını kendi imkanlarıyla doyuruyoruz. Belediyeden bu konuda destek istiyoruz. Yerel hayvan koruma kartına herkesin sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Çok güzel bir şey. Çevremizdeki hayvanlar için mama alıyoruz, su koyuyoruz. Çevredeki esnaftan para topluyoruz. Hayvanları doyurmaya çalışıyoruz. Evimde de kedim var besliyorum." ifadesini kullandı.
- "Gönüllü olarak bu işe el vermeye çalışıyoruz"
Saniye Göçer de bu sene katıldığı eğitimlerin ardından "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kartı"na sahip olduğunu belirtti.
Hayvanları çok sevdiğini, sokak hayvanlarının sorunlarıyla ilgilendiklerini söyleyen Göçer, şöyle konuştu:
"Hasta olan hayvanları iyileştirmeye çalışıyoruz. Gönüllü olarak bu işe el vermeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu işi yapmaya çalışıyoruz. Herkesin toplum olarak bu konuda hassasiyet göstermesi gerek. Bu konuda bilinçli olmaları gerekir. Bu dünya sadece insanlara ait değildir. Hayvanlara ve doğaya da ait olduğunu insanların bilmesi gerekiyor. Sahip olduğumuz karttan dolayı bilinçli olarak sokaktaki hayvanların sorumlusuyuz. Bir kap yemek, bir kap su vererek onlarla ilgileniyoruz."
AA
Kaynak: