Yılanlara fısıldayan adam: Yılancı Kemal

Yılanlara fısıldayan adam: Yılancı Kemal

Hatay'da "Yılancı Kemal" olarak bilinen Kemal Başer, yakaladığı yılanları doğaya salarken verdiği nasihatlerle tebessüm ettiriyor. Yaz aylarının gelmesiyle yılanların yerleşim alanlarına girmesi, Başer'in önemini artırıyor.

Yaz aylarının gelmesi ve havaların aşırı ısınmasıyla birlikte yeraltı canlıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle yılanlar; doğada, yollarda, bahçelerde ve evlerde sıkça görülmeye başladı. Bu durum, Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan ve haşere ilaçlama işi yapan Kemal Başer'i, diğer adıyla "Yılancı Kemal"i harekete geçirdi.

Kemal Başer'in Yılanlarla Mücadelesi

Kemal Başer, insanların yaşam alanlarına giren yılanları yakalamasıyla tanınıyor. Yakaladığı bir karayılanı doğaya bırakırken, "Karayılan sen zararlı değilsin ama insanlar senden daha tehlikeli" demesi cep telefonu kamerasına yansıdı ve tebessüm ettirdi. Doğaya bırakılan karayılan kısa sürede gözden kayboldu.

Yılanlara fısıldayan adam: Yılancı Kemal

"İnsanlara Yardımcı Olmaya Çalışıyorum"

Yılanlara verdiği nasihatle dikkat çeken Kemal Başer, işinin gereği olarak sürekli sahada olduğunu belirtti. Başer, "Gerek haşereler, gerek zehirli böcekler ve sürüngenlerle sürekli iç içe olduğum için bu konuda da bilgim var. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum, evlerine yılan girdiğinde gidip yılanı yakalıyorum. Burada yılanlarla uğraşan benim, buna bir merakım ve ilgim var. Doğayı ve hayvanları seviyorum. Yılanlara karşı ön yargı var, insanlar gördüğü bütün yılanları öldürüyor. Ben de bu yılanların öldürülmemesi için kendimce bir mücadele veriyorum, yılanları tanıtmaya çalışıyorum" dedi. Başer, yakaladığı zehirsiz yılanları insanlara tanıtarak, onların öldürülmemesi için çaba gösterdiğini vurguladı.

"Yılancı Kemal'e Güveniyoruz"

Payas ilçesinde yaşayan Burak Gökoğlu, Kemal Başer'in yılanlar hakkında çok bilgili olduğunu belirterek, "Payas'ta evlere giren, yol kenarında duran yılanlar gördüğümüzde direkt Yılancı Kemal aklımıza geliyor ve onu çağırıyoruz. Yani yılanları sevdiriyor ve zehirli olmadığını açıklıyor. Doğaya bırakıyor" şeklinde konuştu.

Yılanlara fısıldayan adam: Yılancı Kemal

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.