Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya'dan çıktı

Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya'dan çıktı

Konya, 2018'de Yılın Türkiye Ahisi, 2019 ve 2020 yıllarında Yılın Türkiye Ahi Çırağını çıkarmasının ardından 2023'te de Yılın Türkiye Ahi Kalfasını çıkararak büyük bir başarıya imza attı.

Konya, 81 il arasında Yılın Türkiye Ahi Kalfasını çıkararak Ahilik geleneğinde yeni bir başarıya imza attı. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Konya esnafının bu başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, "2018'de Yılın Türkiye Ahisi, 2019 ve 2020'de Yılın Türkiye Ahi Çırağını çıkaran Konya, bu yıl da Yılın Türkiye Ahi Kalfasını çıkararak başarısını taçlandırdı" dedi.

Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya'dan çıktı

Ahilik Geleneğinde Konya'nın Gururu

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Yılın Türkiye Ahi Kalfası seçilen Seyit Çopur'un Kırşehir'de şehri temsil edeceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Konya esnaf ve sanatkarlarıyla gurur duyuyoruz. Bu önemli başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. KONESOB olarak her zaman Ahilik kültürünü yaşatmaya ve bu geleneği yeni nesillere aktarmaya devam edeceğiz."

Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya'dan çıktı

Ahilik Haftası Etkinlikleri Başlıyor

37. Ahilik Haftası etkinliklerinin Konya'da büyük bir coşkuyla kutlanacağını belirten Karabacak, hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerin açılışı, 23 Eylül Pazartesi günü Anıt Alanında çelenk koyma töreni ile yapılacak. 24 Eylül Salı günü ise, Ahi esnafının yürüyüşü gerçekleştirilecek. Alaeddin Bulvarı’nda başlayacak yürüyüş, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Kapı Camii meydanında sona erecek.

Konyalılar Ahilik Haftası'na Davetli

Ahilik geleneğinin önemine vurgu yapan Karabacak, "Konya'ya yakışır bir şekilde Ahi Evran'ı anacağız. Bu etkinliklerde esnaf ve sanatkarlarımızı ve tüm Konyalıları yanımızda görmek istiyoruz" dedi. Hafta boyunca düzenlenecek programlar arasında Şed Kuşanma Gösterimi, İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket takdimi ve Ahi Lokması ikramı yer alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum