YÖK Başkanı Özvar: Diploma Tek Başına Her Kapıyı Açmaz

YÖK Başkanı Özvar: Diploma Tek Başına Her Kapıyı Açmaz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite eğitiminin önemine dikkat çekerek, diplomanın tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Uluslararası Kariyer Günleri" kapsamında gerçekleştirilen "Kariyer Planlamayı Yeniden Şekillendirme: Boşlukları Kapatma" başlıklı konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite eğitiminin gençlere kattığı değerler üzerinde durdu. Özvar, "Üniversite hayatının son derece kıymetli olduğunu ve öğrencilere çok şey kattığını ifade etti."

Diploma ve Üniversite Eğitimi

Özvar, üniversite hayatının sadece akademik birikimle sınırlı olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Diploma evet kıymetlidir ama tek başına her kapıyı açabilecek bir anahtar değildir. Bir başka ifadeyle üniversite eğitimi bir diploma sağlar ama doğrudan bir meslek kazandırmaz. Bu gerçeğin bilincinde olarak hem veliler hem de öğrenciler hareket etmelidir. Üniversite hayatını her anlamda büyük bir tecrübe olarak görmek gerekir. Üniversiteler, ders dışı kazanımların elde edildiği, kültürel ve sosyal becerilerin geliştirildiği, insana yeni ufuklar kazandıran kurumlardır."

Mikro Yeterlikler ve Kredilendirilmesi

Avrupa'da yükseköğretim alanında mikro yeterliklerin dönüştürücü bir etkiye sahip olduğunu vurgulayan Özvar, Türkiye'de de benzer bir sürecin hayata geçirileceğini belirtti:

"Avrupa yükseköğretim alanındaki düzenlemelerle uyumlu usul ve esaslar belirlemek üzere paydaşlarımızla yürüttüğümüz çalışmalar şu anda tamamlanmak üzeredir ve mikro yeterliklerin kredilendirilmesi süreci yakın zamanda hayata geçecektir."

Özvar, gençlerin üniversite eğitimi süresince teorik bilgilerin yanı sıra, uygulamalara ve ders dışı kazanımlara da önem vermeleri gerektiğini vurgulayarak, kişisel gelişim ve becerilerin de en az diploma kadar önemli olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler