Yüksek Gerilim Hattına Kapılan Kuşlar Yangına Neden Oldu

Yüksek Gerilim Hattına Kapılan Kuşlar Yangına Neden Oldu

Konya'nın Kulu ilçesinde, yüksek gerilim hattına kapılan kuşların neden olduğu yangın, itfaiye ve vatandaşların çabasıyla kısa sürede söndürüldü.

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Mandıra Mahallesi yakınlarında meydana gelen olayda, yüksek gerilim hattının geçtiği direkte çok sayıda sığırcık ve diğer kuşlar elektrik akımına kapılarak yanarak yere düştü. Kuşların düştüğü alanda ise anında yangın çıktı.

Yangın Hızla Kontrol Altına Alındı

Yangının çıktığı alanın ekili bir tarım arazisi olması nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar hemen itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ve jandarma ekipleri, vatandaşların da yardımıyla yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürmeyi başardı.

Yüksek Gerilim Hattına Kapılan Kuşlar Yangına Neden Oldu

İtfaiye ve Vatandaşların İşbirliği

Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, çevredeki vatandaşların da desteğiyle yangının daha fazla yayılmasını engelledi. Jandarma ekipleri ise olay yerinde güvenliği sağladı ve yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı.

Kulu ilçesinde meydana gelen bu olay, yüksek gerilim hatlarının çevresel risklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Yangının söndürülmesiyle birlikte bölgede herhangi bir can kaybı veya ciddi maddi hasar yaşanmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler