Yumurta Fiyatları Eski Seviyelerine Döndü: 30'lu Koliler 125 TL'ye Kadar Çıktı

Yumurta Fiyatları Eski Seviyelerine Döndü: 30'lu Koliler 125 TL'ye Kadar Çıktı

Yaz aylarında düşen yumurta fiyatları, tüketimin artmasıyla birlikte eski seviyelerine geri döndü. Kafes yetiştiriciliğiyle üretilen çiftlik yumurtalarının tanesi 4 TL’ye yükselirken, 30'lu koliler 120-125 TL aralığında satışa sunuluyor.

Yaz aylarında azalan talep nedeniyle düşen yumurta fiyatları, sezonluk indirimlerin sona ermesiyle eski seviyelerine geri döndü. Kafes yetiştiriciliği ile üretilen çiftlik yumurtalarına gelen son zamlarla birlikte fiyatlar tekrar yükseldi. Bir adet çiftlik yumurtasının fiyatı 4 TL’ye çıkarken, marketlerde 30’lu yumurta kolileri ortalama 120-125 TL arasında satışa sunuluyor.

Yumurta Fiyatları Eski Seviyelerine Döndü: 30'lu Koliler 125 TL'ye Kadar Çıktı

"Yumurta Fiyatları Geçen Yılki Seviyelerde"

İstanbul Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yıldırım, yumurta fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, yumurta fiyatlarının geçen yılki seviyelerde olduğunu belirterek, yaz aylarında tüketimin azalmasıyla fiyatların düştüğünü, kış aylarında ise artan talep doğrultusunda fiyatların yükseldiğini ifade etti. Yıldırım, "Geçen yıl 30'lu yumurta fiyatı 125 liraydı, şu anda da aynı fiyatlarda satılıyor" dedi.

Yumurta Fiyatları Eski Seviyelerine Döndü: 30'lu Koliler 125 TL'ye Kadar Çıktı

Marketlerde Fiyatlandırma Farklılık Gösterebiliyor

Necati Yıldırım, marketlerin yumurta fiyatlarını kendi inisiyatiflerine göre belirleyebildiğini ve özellikle organik yumurta ile gezen tavuk yumurtalarının fiyatlarının 10 TL'ye kadar çıkabildiğini vurguladı. Yıldırım, "Organik yumurta ve gezen tavuk yumurtası sayısı ülkemizde az. Bu nedenle fiyatlar oldukça yüksek olabiliyor. Ancak vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor; her kahverengi yumurta köy ya da organik yumurta değildir" şeklinde uyarılarda bulundu.

Yumurta Fiyatlarının Daha Fazla Artması Beklenmiyor

Yıldırım, yumurta fiyatlarına maliyet artışlarının tam olarak yansıtılmadığını ve fiyatların daha fazla artmasının beklenmediğini ifade etti. Son yapılan zamların yumurta başına 50 kuruş olduğunu belirten Yıldırım, "Yumurtanın bu saatten sonra fiyatının artacağını düşünmüyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.