Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı: Öldürme kastı yokmuş

Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı: Öldürme kastı yokmuş

Ümraniye'de gözaltına alındıktan sonra polisten kaçan ve 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Pazar günü Ümraniye’de gözaltına alınan ve 19 yaşında olan Yunus Emre Geçti, karakolda işlemleri devam ederken kaçmayı başarmıştı. Ancak kısa bir süre sonra tekrar yakalanan şüpheli, yakalanma esnasında bir polis memurunun silahını ele geçirerek ekiplere ateş açtı. Bu sırada 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu.

"Polislerden Kaçtım Zannetmedim"

Hakimlik sorgusunda uyuşturucu madde kullandığını itiraf eden Geçti, karakolda beklediği sırada annesinin çığlıklarını duyduğunu ve bu nedenle karakolun duvarından atladığını söyledi. Olayı şu sözlerle anlattı: "Annemin yardım çığlıklarını duydum. Kaçma niyetim yoktu, sadece anneme yardım etmek için çıktım. Eve minibüsle giderken hasımlarımla karşılaştım, bana saldırdılar."

"Silahı Yerde Buldum"

Geçti, olayın devamında yerde bir silah gördüğünü ve kendisine saldıran kişilerden dayak yediği sırada silahı aldığını belirtti. Polis olduklarını fark etmediğini söyleyen Geçti, "O esnada yerde silah gördüm ve ateş ettim. Karşımda kadın olduğunun farkına varmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum, kasten suç işlemedim" dedi.

Avukat: "Öldürme Kastı Yok"

Şüphelinin avukatı ise yaptığı savunmada, müvekkilinin polis memurunu öldürme kastı olmadığını ve olayın ani geliştiğini belirtti. Ayrıca, müvekkilinin kendisi ve annesinin de yaralandığını vurgulayarak, "Silahı meşru müdafaa kapsamında ateş etti, öldürme kastı yoktur" dedi.

Soruşturma Devam Ediyor

Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan olayla ilgili soruşturma devam ederken, Yunus Emre Geçti’nin ifadeleri ve avukatının savunmaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.