Yurt Dışı Tatilinde Kaza Yapan İzmirli Avukat, TESLA'ya Dava Açıyor

Yurt Dışı Tatilinde Kaza Yapan İzmirli Avukat, TESLA'ya Dava Açıyor

İzmirli avukat Çağatay Korhan Tokgöz, bayram tatili için kiraladığı TESLA marka otomobilde meydana gelen kaza sonrası güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, marka hakkında hukuki süreç başlatacağını açıkladı.

İzmirli avukat Çağatay Korhan Tokgöz, bayram tatili için ailesiyle birlikte İsviçre'ye gittiği seyahatte yaşadığı korku dolu anları anlattı. İsviçre'nin Basel Havalimanı'nda kiraladıkları TESLA marka elektrikli araçla Fransa'ya geçen Tokgöz ailesi, Colmar şehrinde bir mağaza önünde kaza geçirdi. Aracın direksiyonunun kilitlenmesi sonucu kontrolü kaybettiklerini belirten Tokgöz, frene basmalarına rağmen aracın hızlanarak çeşitli noktalara çarptığını ve durabilmelerinin ancak duvara çarpma sonrasında mümkün olduğunu dile getirdi.

Kazada Tokgöz'ün omurgasında kırık oluşurken, eşi ve kızı ise hafif sıyrıklarla atlattı. Olayın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtilirken, aracın içerisinde bulunanların yaşadığı kritik anlar da görüntülendi.

Tokgöz, yaşadığı deneyimi paylaşırken, TESLA'nın güvenlik mekanizmalarında ciddi eksiklikler olduğunu iddia etti. Özellikle araçtan çıkamama durumuyla ilgili sorunları vurgulayan Tokgöz, "Araçta acil durum çıkışı olmaması ve kapı kollarının alışılmışın dışında yerleştirilmiş olması büyük bir risk oluşturuyor. Bu durumda yangın gibi ciddi bir durumda çıkış yapmak neredeyse imkansız olabilir" dedi.

Hukuki mücadele başlatacağını ifade eden Tokgöz, "Bu tür araçların uluslararası standartlara uygun olması ve güvenlik açıklarının kapatılması gerekiyor. TESLA'nın bu konuda sorumluluk alması ve gereken önlemleri alması şart" şeklinde konuştu.

Kazanın ardından maddi zararlarının sigorta tarafından karşılandığını ancak manevi zararlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Tokgöz, Avrupa ve Türkiye'de bu tür araçların güvenlik standartlarının artırılması için mücadele edeceğini söyledi.

Yurt Dışı Tatilinde Kaza Yapan İzmirli Avukat, TESLA'ya Dava Açıyor

Yurt Dışı Tatilinde Kaza Yapan İzmirli Avukat, TESLA'ya Dava Açıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler