Zehir tacirlerine Aksaray, Afyon dahil 16 ilde operasyon: 59 gözaltı

Zehir tacirlerine Aksaray, Afyon dahil 16 ilde operasyon: 59 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-28" operasyonlarında 16 ilde 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde ve 13 milyon 623 bin 127 adet kök kenevir ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 59 şüpheli yakalandı, 40'ı tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, jandarma tarafından 16 ilde düzenlenen "Narkoçelik-28" operasyonlarında önemli bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında toplamda 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde, 13 milyon 623 bin 127 adet kök kenevir ve kök skunk, ayrıca 2 milyon 2 bin 455 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonların Detayları

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. Antalya'dan Tokat'a kadar birçok ilde yürütülen operasyonlara 203 ekip, 642 personel, hava araçları ve narkotik dedektör köpekleri katıldı. İşte bazı il ve ilçelerden operasyon detayları:

  • Diyarbakır: 5 milyon 94 bin 730 kök kenevir, 3 milyon 843 bin 800 kök skunk, 1 ton 637 kilogram kubar esrar ve 141,5 kilogram toz esrar ele geçirildi. 11 kişi yakalandı, 7'si tutuklandı.
  • Antalya: 9 kilogram esrar ve 4 kilogram skunk ele geçirildi. 11 sokak satıcısı yakalandı ve tutuklandı.
  • Ağrı: 186 kilogram eroin ve 30 kilogram metamfetamin ele geçirildi. 4 kişi yakalandı, 3'ü tutuklandı.
  • İstanbul: 2 kilogram bonzai, 2 milyon uyuşturucu hap, 226 kilogram uyuşturucu hap imalatında kullanılan ham madde ve 750 bin adet uyuşturucu hap kapsülü ele geçirildi. 2 kişi yakalandı ve tutuklandı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları

Bakan Yerlikaya, ülkemizi zehir tacirlerinden temizleme kararlılığında olduklarını belirtti. Yapılan operasyonlarla ilgili olarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

Operasyonlar ve Yakalanan Şüpheliler

16 ilde yapılan bu kapsamlı operasyonlar sonucunda 59 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Bu kişilerden 40'ı tutuklanırken, 9'u hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlar, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bir kez daha gösterdi.

Operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, ülke genelindeki güvenlik ve sağlık için bu tür mücadelelerin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.