Bağrıkurt GES faaliyete başladı

Bağrıkurt GES faaliyete başladı

Selçuklu Belediyesi'nin enerji verimliliği ve çevre koruma çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği Güneş Enerjisi Santralleri projesi, doğaya dost ve ekonomik bir çözüm sunuyor.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, enerji üretiminde çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek, Bağrıkurt Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile önemli bir adım attı. Bağrıkurt Mahallesi'nde 45 bin metrekarelik bir alanda tamamlanan bu santral, elektrik üretimine başlayarak Selçuklu Belediyesi'nin çevresel ve ekonomik hedeflerine katkı sağlayacak.

Bağrıkurt GES faaliyete başladı

Toplamda 7 bin 250 adet panelle donatılan bu santral, Selçuklu'ya yıllık 5 milyon 760 bin kW gücünde elektrik üretme kapasitesine sahip. Bununla birlikte, Selçuklu Belediyesi'nin Hizmet Binası ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nde kurulan diğer güneş enerjisi santralleriyle birlikte yıllık toplamda 6 milyon 847 bin 500 kW elektrik üretimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Yeşil bina statüsünde olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi de 60 KW'lık enerji üretimiyle projeye katkı sağlıyor.

Bağrıkurt GES faaliyete başladı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, projenin önemine vurgu yaparak, enerji alanında sürdürülebilir çözümler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Pekyatırmacı, "GES projelerimizle enerji ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılarken, çevreye olan duyarlılığımızı da ortaya koyuyoruz. Bu projelerle yıllık binlerce ton CO2 salınımını engelliyor ve binlerce ağacın kesilmesini önlüyoruz. Ayrıca, tesisimizde üretilen elektrik, binlerce hanenin yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeydedir." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler