Karatay’ın Kalbinde Yeşil Bir Hat: Ahmet Çalık Parkı

Karatay’ın Kalbinde Yeşil Bir Hat: Ahmet Çalık Parkı

Karatay İlçe Belediyesi'nin girişimiyle hayata geçen Ahmet Çalık Parkı, Konya'nın merkezinde büyümeye devam ediyor. Park, şehre nefes aldıracak genişlikte bir yeşil kuşak oluşturuyor.

Konya'nın merkezinde, trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ın anısına yapılan park, Karatay İlçe Belediyesi'nin öncülüğünde etap etap büyümeye devam ediyor. 2022 yılında meydana gelen kazada vefat eden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın ismi, şehrin kalbindeki bu yeşil alana verilerek anısının yaşatılması amaçlanmıştı.

Karatay’ın Kalbinde Yeşil Bir Hat: Ahmet Çalık Parkı

Parkın ilk üç etabı, 31 bin metrekarelik bir alanda tamamlanarak hizmete açılmıştı. Şimdi ise parkın dördüncü etabı tamamlandı ve belediye başkanı Hasan Kılca, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlarla buluştu. Parkın tamamlandığında ise Fetih Caddesi'nden Yeniceler Caddesi'ne kadar uzanan, toplamda 50 bin metrekarelik bir alanda Konya'nın en büyük yeşil kuşaklarından biri olması planlanıyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaptığı açıklamada, "Karatay'ımızı mahalle mahalle, cadde cadde dolaşıyor, hemşehrilerimizin taleplerine göre hizmet üretiyoruz. Ahmet Çalık Parkı projemiz de bunlardan birisi. Parkımız yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğünde ve 5 etaptan oluşuyor. Şu ana kadar parkımızın 4 etabını tamamladık. 1 etabımız kaldı. Burayı bitirdiğimizde hemşehrilerimiz yeşil bir doku içerisinde yürüyüş yapabilecek, hoşça vakit geçirebilecekler" dedi.

Karatay’ın Kalbinde Yeşil Bir Hat: Ahmet Çalık Parkı

Ahmet Çalık Parkı'nın sadece yeşil bir alan olmadığını belirten Başkan Kılca, çocuklar için eğlence grupları ve Kafe Karatay şubesi gibi hizmetlerin de yer aldığını söyledi. Parkın uzun yıllar şehre hizmet edeceğini ifade eden Başkan Kılca, "Bizler çok çalışarak şehrimizin güzelliğine güzellik katmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler