28 Şubat'ın Yıl Dönümünde 'İkna Olduk' Kampanyası Başladı

Kadın ve Demokrasi Vakfı, 28 Şubat'ın yıl dönümünde, başörtülü genç kızların üniversitelerde kurulan ikna odalarında maruz kaldığı baskıyı tiye alan "İkna Olduk" kampanyası başlattı.

Türk siyasi tarihinde kara bir leke olarak anılan ve "Post-modern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat olaylarının üzerinden 27 yıl geçti. Bu anlamlı tarih, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından, o dönemde başörtülü öğrencilerin üniversitelerdeki baskı ve zorlamalara karşı bir farkındalık kampanyasıyla anılıyor.

"İkna Olduk" kampanyası, o dönemde başörtülü genç kızların üniversitelerde kurulan ikna odalarında maruz kaldığı baskıyı animasyon bir filmle tiye alarak, toplumun dikkatini bu önemli konuya çekmeyi hedefliyor. Kampanya, genç kızların dilinden, o dönemde yaşadıkları baskı ve zorlamaları ironik bir dille anlatarak, 28 Şubat'ın yıl dönümünde yaşananları hatırlatıyor.

Animasyon filminde, genç kızın ikna odasında maruz kaldığı söylemlerle başlayan hikaye, onun sonunda "Ben sadece saygısız ve tutarsız olduklarına ikna oldum" şeklindeki cümlesiyle bir ironi noktasına ulaşıyor. Bu şekilde, kampanya izleyicilere, o dönemde yaşananların ne kadar anlamsız ve haksız olduğunu hatırlatıyor ve "Peki, siz neye ikna oldunuz?" sorusuyla düşündürüyor.

KADEM'in bu kampanyasıyla, "Unutulan zulüm tekrarlanır" anlayışıyla 28 Şubat'ın yıl dönümünde yaşanan yasakçı zihniyetin tekrarlanmaması için toplumsal bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Başörtülü genç kızların yaşadığı baskı ve zorlamalara dikkat çekerek, benzer durumların tekrarlanmaması için toplumun duyarlılığını artırmak amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.