AK Partili İsim İsyan Etti: Belediyeler Borç Batağında

AK Partili İsim İsyan Etti: Belediyeler Borç Batağında

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, parti ayrımı gözetmeksizin belediyelerin borç batağına dönüştüğünü söyledi. Tayyar, yolsuzluk, siyasetin finansmanı ve popülizme dikkat çekerek, "Böyle giderse birkaç dönem sonra, belediyeler, art arda patlar" dedi.

AK Parti MKYK üyesi eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 31 Mart seçimlerinde gündeme gelen belediyelerle ilgili sosyal medya hesabından çarpıcı uyarılarda bulundu. Seçimi kazanan CHP'li başkanların önceki belediyenin borçlarını yayınlamasını doğru bulmadığını belirten Tayyar, parti ayrımı gözetmeksizin ve tartışmayı horoz dövüşüne çevirmeden belediyelerin borç sorununa çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Tayyar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu örnek vererek İmamoğlu'nun 2019'da 26.7 milyarla devraldığı borcu şirketlerle birlikte 180 milyara çıkardığını ve bu ay 13 milyar liralık borçlanma yetkisi aldığını açıkladı. Tayyar, AK Partili belediyelerde de benzer sorunların yaşandığını belirtti.

Belediyelerdeki yolsuzluk, siyasetin finansmanı ve popülizm sorunlarına da değinen Tayyar, "Denetim ve şeffaflık mutlaka olmalı" önerisinde bulundu. Tayyar, belediyelerin yüksek maliyetli siyasi faaliyetlerin finansman kaynağı haline geldiğini ve popülizmin de hiçbir sınırının kalmadığını eleştirdi.

Tayyar, belediyelerin yetki ve görev alanlarının yeniden tarif edilmesi gerektiğini ve yeni imar alanlarının açılması ve hazine arazilerinin belediyelere devri konusunda ciddi kontrole ihtiyaç olduğunu savundu. Tayyar, "Böyle giderse birkaç dönem sonra belediyeler art arda patlar" diyerek belediyelerdeki borç sorununun acilen çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.