'Ayazlar' suç örgütü çökertildi

'Ayazlar' suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarla, Antalya ve Çanakkale'de faaliyet gösteren 'Ayazlar' organize suç örgütüne darbe vuruldu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar kapsamında, Antalya ve Çanakkale'de organize suç örgütü faaliyetleriyle mücadele edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen 11 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda; tefecilik, silahla nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme ve kanuna muhalefet gibi çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda elebaşı Umut Ayaz'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin, bölgedeki işletmeleri tehdit ederek para almaya çalıştıkları, para vermeyen işletmelere silahlı saldırıda bulundukları ve ekonomik durumu iyi olan vatandaşları tuzağa düşürerek, silahlı tehditlerle hesaplarından para aktardıkları belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin baskı ve şiddet kullanarak mağdurları korkutarak şikayetlerinden vazgeçirdikleri, uyuşturucu madde ticareti yaparak haksız kazanç elde ettikleri de ortaya çıktı.

Operasyonlarda ele geçirilen ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve senetler delil olarak toplandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler