Ehliyet sınavında teknolojik kopya skandalı: Jandarma suçüstü yakaladı

Ehliyet sınavında teknolojik kopya skandalı: Jandarma suçüstü yakaladı

Aksaray'da jandarmanın operasyonuyla suçüstü yakalanan 2 kişi, sınavlarda internet, görüntü ve ses sistemli özel kıyafetlerle sürücü adaylarını kopya çekmeye çalışırken yakalandı.

Aksaray'ın Eskil ilçesinde gerçekleştirilen bir sınav merkezine yönelik jandarmanın düzenlediği operasyonda, sınavlarda kopya çekmeye çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ve Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, R.A. ve Ş.E. isimli şahısların sürücü adaylarına özel kıyafetler giydirerek sınavlarda internet, görüntü ve ses sistemli kopya çekmeye çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Jandarma ekipleri, yaklaşık 1 aylık teknik ve fiziksel takibin ardından yeterli delile ulaşarak operasyon için harekete geçti. Sınav merkezinin yakınında bekleyen şahısları takibe alan jandarma, sınava girecek sürücü adayı M.E. ile birlikte R.A. ve Ş.E.'yi suçüstü yakaladı. M.E.'nin üzerinde yapılan aramada, özel olarak tasarlanmış kıyafetlerde bulunan mini kameralar, ses aktarım düzenekleri ve internet cihazları ele geçirildi.

Gözaltına alınan sürücü adayı ve diğer şüpheliler, İl Jandarma Komutanlığına götürülerek sorgulanmaya başlandı. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor. Jandarma ekipleri, sınavlarda kopya çekmeye çalışanların önüne geçmek için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler