Çiftçiler buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor

Çiftçiler buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğday hasadının başlamasıyla birlikte yaklaşık 1 milyon ton rekolte beklentisini dile getirerek, çiftçilerin adil ve güvenilir fiyatlar talep ettiğini belirtti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğday hasadının başlamasıyla birlikte sektördeki beklentileri dile getirdi. Doğan, bu yılın buğday rekoltesinin yaklaşık 1 milyon ton civarında olmasının beklendiğini açıkladı. Çiftçilerin ve devlet güvencesindeki lisanslı depoların, ürünlerini ÇKS kayıtlarına göre satabilmeleri için buğday fiyatlarının açıklanmasını ve alım tebliğinin yayınlanmasını beklediğini ifade etti.

Başkan Doğan, üreticilerin en temel beklentisinin adil ve güvenilir fiyatlar olduğunu vurgulayarak, buğday fiyatlarının ton başına 15 bin lira seviyesinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ovada 1 lira, kıraç bölgelerde ise 2 lira prim desteği beklentileri olduğunu ekledi.

Doğan, buğday alım fiyatlarının açıklanmasının çiftçilere daha sağlıklı kararlar alma imkanı sağlayacağını ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Hükümetin, üreticileri desteklemek ve tarımsal üretimi güçlendirmek adına buğday alım fiyatlarını beklentilere uygun bir şekilde en kısa sürede açıklamasının önemine dikkat çekti.

Çiftçiler buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler