Konya Büyükşehir'den sessiz devrim

Konya Büyükşehir'den sessiz devrim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin hoşgörü ve kardeşlik ruhuna uygun olarak sosyal belediyecilik alanında önemli desteklerin verildiğini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, sosyal refahın ve kardeşlik duygularının ön planda olduğu anlayışıyla hareket ederek, öğrencilere ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik geniş kapsamlı destek programlarını sürdürüyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, şehrin sosyal ve fiziksel gelişimine büyük önem verdiklerini belirtirken, "Konya Modeli Belediyecilik" vizyonuyla Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Altay, yıllık 126,5 milyon lirayı bulan sosyal destek tutarının sadece öğrencilere yönelik olduğunu açıkladı. Bu destekler arasında, şehit ve gazi çocukları ile dezavantajlı gruplardan olan öğrencilere aylık 500 TL destek sağlanması, mesleki eğitim alanında olan öğrencilere yönelik aylık 300 TL destek verilmesi gibi programlar bulunuyor. Ayrıca 12. sınıf öğrencilerine Kasım ve Şubat aylarında bin 500 TL nakdi destek sağlanıyor.

Başkan Altay, bu desteklerin yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Sosyal Kart programı aracılığıyla da yardımların sürdüğünü belirtti. Bu programla 31 ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere düzenli destek sağlanıyor.

Altay, Konya'nın hoşgörü ve kardeşlik ruhunu yansıtan sosyal belediyecilik anlayışıyla, öğrencilerin ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu çabalar, şehrin sosyal refahının ve dayanışmasının güçlenmesine katkı sağlıyor.

Konya Büyükşehir'den sessiz devrim

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler