Dilan Polat canına mı kastetti? Sağlık durumu incelenecek

Dilan Polat canına mı kastetti? Sağlık durumu incelenecek

Suç örgütü kurma ve üyelik suçlamalarıyla tutuklu olan Dilan Polat, cezaevinde kendini kesici aletle yaraladı iddiası üzerine avukatı tahliye talep etti. Savcılık, Polat'ın sağlık durumunu incelemek üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

İstanbul'da suç örgütü kurma ve üyelik suçlamalarıyla tutuklu bulunan Dilan Polat, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan bir olayla gündeme geldi. Polat'ın avukatı, müvekkilinin kendisini kesici aletle yaraladığı iddiasıyla tahliye talebinde bulundu. Avukat, Polat'ın sağlık sorunları yaşadığını ve cezaevi koşullarının sağlığı için tehlike oluşturduğunu öne sürerek, tutukluluğunun uygun olmadığını dile getirdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, avukatın talebini değerlendirmek üzere Adli Tıp Kurumu'na başvurdu. Polat'ın en yakın Adli Tıp Kurumu birimine sevk edilmesine karar verildi. Ayrıca, Polat'ın cezaevindeki tutukluluk durumunun sağlık açısından risk oluşturup oluşturmadığını belirlemek için uzman raporu istendi.

Bu gelişmelerin ardından, Dilan Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek sağlık durumu hakkında uzmanlarca rapor alınacak ve tahliye talebi mahkeme tarafından değerlendirilecek. Olayla ilgili detaylı inceleme ve kararın beklenmesiyle birlikte, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler