Dünyanın en büyük doğal gökdeleni: Uçhisar Kalesi

Dünyanın en büyük doğal gökdeleni: Uçhisar Kalesi

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras listesinde yer alan Uçhisar Kalesi, geçtiğimiz yıl 300 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, Kapadokya bölgesinde rekor kırdı.

Kapadokya bölgesindeki eşsiz doğal ve kültürel miraslarıyla öne çıkan Uçhisar Kalesi, 2023 yılında 300 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, bölgedeki turizm potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras listesinde yer alan bu muazzam doğal gökdelen, dünya üzerindeki birçok turistin ilgisini çekiyor.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 2023 yılının verimli geçtiğini belirterek, özellikle konaklama sektöründe memnuniyetin yüksek olduğunu vurguladı. Yapılan resmi açıklamalara göre dünya genelinde turizm sirkülasyonunda beklenen artışın yüzde 30 civarında olduğunu ifade eden Süslü, bu artışın özellikle Antalya, İstanbul ve Kapadokya bölgesinde yüzde 50'yi aşabileceğini öngördü.

Uçhisar Kalesi'nin bölgenin ve kasabanın sembolik önem taşıdığını dile getiren Başkan Süslü, "Dünyanın en büyük peribacası" olarak adlandırılan Uçhisar Kalesi'nin, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu belirtti. Kaleden yapılan gözlemle bütün Kapadokya'nın kuşbakışı görülebildiğini ifade eden Süslü, Güvercinlik Vadisi'nden Avanos'a kadar olan vadileri, Ortahisar Kalesi'ni, Göreme Beldesi'ni, Göreme Açıkhava Müzesi'ni ve diğer önemli noktaları net bir şekilde görebilme imkanı sunduğunu kaydetti.

Turistlerin, Uçhisar Kalesi'nden bölgenin eşsiz coğrafyasını keşfetme imkanını değerlendirdiği bu rekor yıl, Kapadokya'nın turizm potansiyelini daha da yükseltmiş gibi görünüyor. Uçhisar Kalesi, doğal güzellikleriyle ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.