Fırtına Konya'yı felç etti: Fabrika çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

Fırtına Konya'yı felç etti: Fabrika çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

Konya'da yaşanan şiddetli fırtına, fabrika çatısının uçmasına ve kent merkezinde birçok noktada ağaçların devrilmesine neden oldu. Yetkililer, oluşabilecek risklere karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.

Konya'da yaşanan şiddetli fırtına, kentin birçok noktasında olumsuz etkilere sebep oldu.

f4.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından başlayan fırtına, özellikle gece saatlerinde etkisini artırarak yerini güçlü rüzgarlara bıraktı.

f3.jpg

Kent genelinde yaşanan olaylarda, merkez Karatay ilçesinde bulunan bir fabrikanın çatısı çevre yoluna uçarken, birçok ağaç da fırtınanın şiddetiyle devrildi.

f2.jpg

Belediye, Karayolları ve polis ekipleri, yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak şehir genelinde tedbirler aldı ve olaylara müdahale etti. Fırtınanın saatte 70 ile 90 kilometre arasında hızlara ulaştığı belirtilirken, bazı bölgelerde toz bulutları da oluştu.

f1.jpg

Meteoroloji yetkilileri, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde gibi illerde güney ve güneybatıdan esen fırtınanın etkili olacağını belirtirken, vatandaşları olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Oluşabilecek zararların önüne geçebilmek adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.