Konya ulaşım ağıyla ödüle layık görüldü

Konya ulaşım ağıyla ödüle layık görüldü

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından düzenlenen...

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi'nde önemli bir başarı elde etti. "Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri" başlığı altında değerlendirilen etkinlikte, Konya'nın erişilebilirlik çalışmaları "Belediyecilik Ödülü" ile taçlandırıldı.

Ödül törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı ve AUS Türkiye Başkanı Esma Dilek gibi önemli isimler katıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun elinden aldı ve bu başarıyla gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Altay, ödülü alırken yaptığı konuşmada, Konya'nın akıllı şehir uygulamalarında öncü bir rol üstlendiğini vurguladı. "Erişilebilir Konya" çalışmalarının sadece şehir içi ulaşımı değil, aynı zamanda vatandaşların yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediğini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2030 yılına kadar şehri Türkiye'nin en akıllı şehirlerinden biri haline getirme hedefi doğrultusunda önemli adımlar attığını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında gerçekleştirdiği yenilikçi projelerle dikkat çekiyor. "ATUS, Hat Anons Sistemi, Akıllı Durak Ekranı, Engelsiz Konya Mobil Uygulaması" gibi birçok çalışma, şehir içi ulaşımın erişilebilirliğini artırmaya yönelik olarak hayata geçirilmiş durumda. Ayrıca, "Engelsiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı" gibi stratejik belgelerle de uzun vadeli hedefler belirlenmiş durumda. Konya'nın bu alandaki başarısı, diğer şehirlere örnek olacak nitelikte.

Konya ulaşım ağıyla ödüle layık görüldü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler