Hobi olarak başladı, usta sanatçılara taş çıkarıyor

Hobi olarak başladı, usta sanatçılara taş çıkarıyor

Hatay'da yaşayan Halil Uyan, hobi olarak başladığı tezhip sanatını yoğun emekle birlikte profesyonel bir işe dönüştürdü. Uyan, hobi olarak başladığı sanatta özel siparişler alıyor ve sergilere katılıyor.

Reyhanlı ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki sınıf öğretmeni Halil Uyan, 2010 yılında halk eğitim merkezinde tezhip sanatı kursuna yazıldı. Hobi olarak başladığı sanatla kendini özdeşleştiren Uyan, 7 yıl boyunca eğitimini sürdürdü. Kendini geliştirmeyi sürdüren ve çalışmalarıyla ön plana çıkan Uyan, 7 yıllık bir eğitimin ardından özel siparişler alarak sanatını ulusal ve uluslararası alana taşıdı.

Hobi olarak başladı, usta sanatçılara taş çıkarıyor

Tezhip sanatına hobi olarak başladığını söyleyen Uyan, "Hatay Reyhanlı'da sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Bir yandan da tezhip sanatıyla meşk etmekteyim. Tezhip sanatına 2010 yılında eşimi Halk Eğitim Merkezi müdürlüğüne bir kursa yazdırmaya götürmüştüm. Sonrasında da tek açılan kurs tezhip sanatıydı. O şekilde başladık. 7 yıl eğitim aldıktan sonra bir süre de özel siparişlerle devam ettim. Şu anda hobi olarak başladığım sanat yoğun emek ve çalışma sonucunda bir nevi benim işime dönüştü diyebiliriz. Siparişlerimizi alıyoruz, çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Sergilerimize çıkıyoruz. Bir yandan da eğitim hayatına devam ediyoruz" dedi.

Hobi olarak başladı, usta sanatçılara taş çıkarıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.