Karatay Belediyesi, 28 Şubat Dönemini Anlatan Tiyatro Oyunu "Bin Yıl"ı Konyalılarla Buluşturuyor

Karatay Belediyesi, 28 Şubat Dönemini Anlatan Tiyatro Oyunu "Bin Yıl"ı Konyalılarla Buluşturuyor

Karatay Belediyesi, Nurdan Albamya'nın kaleme aldığı ve 28 Şubat dönemini konu alan "Bin Yıl" adlı tiyatro oyununu Konyalı tiyatro severlerle buluşturuyor. Oyun, 23-24 Şubat tarihlerinde Mevlana Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Karatay Belediyesi, Türkiye'nin kara lekelerinden biri olan 28 Şubat 1997 dönemini konu alan etkileyici bir tiyatro oyununu sahneye taşıyor. Nurdan Albamya tarafından kaleme alınan ve gerçek yaşanmış bir hikayeden esinlenen "Bin Yıl" adlı oyun, 23-24 Şubat tarihlerinde Konyalı tiyatro severlerle buluşacak.

Oyun, Fuat ve Nazmi adlı iki tiyatro oyuncusunun, oynadıkları bir oyunda Hak'tan bahsettikleri ve Mehmet Akif'in bir şiirini okudukları gerekçesiyle tutuklanmalarını ve hapis cezası almalarını anlatıyor. Hapisteyken tanıştıkları iki mahkûm, Rahmi ve Bedri ile birlikte, doğruyu ve adaleti anlatmaya devam ederler.

Yönetmenliğini Yunus Emre Obut'un üstlendiği oyunda; Cengiz Gül, İslam Çamyar, Kamil Özkaynak ve Kemalettin Caymaz gibi başarılı oyuncular yer alacak. "Bin Yıl" tiyatro oyunu, 23 Şubat Cuma akşamı saat 19:30'da, 24 Şubat Cumartesi günü ise saat 12:00 ve 15:00'da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda sahnelenecek.

Programa katılmak isteyenler, ücretsiz olarak temin edilebilecek davetiyeleri Karatay Belediyesi Hizmet Masası Birimi, Karatay Kent Konseyi ve Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nden edinebilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.